Știrile zilei în Sănătate și Farma. Medicament pentru tulburări de somn, în așteptarea avizului. GSK avansează cu vaccinul antigripal mRNA

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic.

Țările bogate au câteva sute de milioane de doze de vaccinuri care ar putea ajuta la combaterea unui focar de mpox în Africa, unde dozele donate sunt mult sub ceea ce este necesar, potrivit unei estimări Reuters bazate pe declarații publice, documente și estimări de la organizații non-guvernamentale.

Vaccinurile au fost stocate timp de ani de zile de țări precum Japonia, Statele Unite și Canada, în caz că variola, o boală eradicată care este verișoara mai periculoasă a mpox-ului, ar reveni vreodată. Unele dintre vaccinuri au fost utilizate în afara Africii în 2022, când mpox-ul s-a răspândit la nivel global, transmite Reuters.

Moderna se așteaptă la vânzări de până la 3,5 miliarde de dolari în 2025

Moderna a spus joi că se așteaptă la vânzări între 2,5 miliarde și 3,5 miliarde de dolari anul viitor și a prognozat că lansările de produse noi vor conduce la o rată medie anuală de creștere a veniturilor de 25% între 2026 și 2028.

Producătorul de vaccinuri a prognozat luna trecută vânzări de 3 miliarde și 3,5 miliarde de dolari pentru acest an, care vor fi cele mai mici venituri anuale ale Moderna de la lansarea vaccinului său COVID-19 la sfârșitul anului 2020 - primul său produs comercial.

Acțiunile Fulcrum scad după ce medicamentul pentru tulburările musculare eșuează în studiul de fază avansată

Fulcrum Therapeutics a spus joi că medicamentul său experimental pentru tratamentul unui tip de tulburare musculară nu a reușit să atingă obiectivul principal într-un studiu de fază avansată, trimițând acțiunile companiei în scădere de aproape 70% înainte de deschiderea pieței.

Compania a testat medicamentul său, losmapimod, pe 260 de pacienți cu distrofie musculară facioscapulohumerală (FSHD) care au primit fie terapia, fie un placebo timp de 48 de săptămâni.

Medicament pentru tulburări de somn, în revizuire de către FDA

Medicamentul pentru tulburări de somn al Avadel Pharmaceuticals pentru utilizare la pacienți pediatrici de șapte ani și mai mari rămâne în revizuire de către Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA), a spus compania într-un raport de reglementare joi.

Autoritatea de reglementare în sănătate trebuia să ia o decizie până pe 7 septembrie. Avadel nu a oferit detalii despre o nouă dată de acțiune.

Studii pentru medicamentele împotriva supermicrobilor

F2G a spus joi că a strâns 100 de milioane de dolari de la investitori, inclusiv AMR Action Fund, susținut de mari producători de medicamente precum Johnson & Johnson și Pfizer, pentru a ajuta la dezvoltarea tratamentelor pentru infecții cauzate de „supermicrobi” rezistenți la medicamente.

Finanțarea include, de asemenea, investiții de la Novo Holdings, care deține o participație de control în Novo Nordisk. Ultima rundă de finanțare va ajuta compania britanică să finalizeze un studiu global de fază avansată al medicamentului său principal, olorofim.

Investiții în medicamentele pentru Alzheimer

Eli Lilly investește 1,8 miliarde de dolari în două locații de producție din Irlanda pentru a spori producția medicamentului său extrem de popular pentru obezitate și a unui tratament recent aprobat pentru Alzheimer, a spus compania joi. Investițiile sunt parte a angajamentului continuu al Lilly de a extinde producția, în special pentru medicamentele sale de top pentru diabet și obezitate, Mounjaro și Zepbound, respectiv.

Bavarian Nordic vede potențialul de a crește capacitatea de vaccinare împotriva mpox

Bavarian Nordic a spus joi că ar putea furniza 13 milioane de doze de vaccin împotriva mpox până la sfârșitul anului 2025, de la o prognoză anterioară de 10 milioane de doze, și explorează opțiuni pentru a-și extinde semnificativ capacitatea. Compania daneză a spus că a identificat, de asemenea, măsuri care ar putea crește oferta cu încă 50 de milioane de doze în următoarele 12-18 luni, sub rezerva aprobărilor de reglementare și a cererii de pe piață.

Vaccinul antigripal mRNA, în studii de fază avansată

GSK, un producător de medicamente britanic, a anunțat joi rezultate pozitive dintr-un studiu de fază medie a programului său de vaccinuri antigripale folosind tehnologia ARN mesager (mRNA) și a spus că va trece acum la dezvoltarea clinică de fază avansată.

Datele au arătat că un candidat de vaccin a produs răspunsuri imune pozitive împotriva tulpinilor de gripă A și B atât la adulții tineri, cât și la cei în vârstă, comparativ cu tratamentele standard actuale, a spus GSK.

Acțiunile Roche scad din cauza îngrijorărilor legate de efectele secundare în studiul cu pilula pentru obezitate

Acțiunile Roche au scăzut la un minim de două luni joi, după ce o pilulă experimentală pentru pierderea în greutate, care avea mari așteptări de pe piață, a fost legată de o rată crescută de efecte secundare temporare în prima fază a testului pe oameni. Acțiunile Roche erau în scădere cu 3,5% până la ora 0940 GMT, cea de-a doua scădere cea mai mare de pe indicele pan-european STOXX 600, după ce compania a prezentat detalii despre studiul cu pilula zilnică CT-996 în seara precedentă.

India mărește acoperirea gratuită pentru sănătate pentru cetățenii cu vârsta peste 70 de ani

India a extins un program guvernamental miercuri seara pentru a oferi cetățenilor cu vârsta de 70 de ani și peste acoperire anuală pentru asigurarea medicală de 500.000 de rupii (6.000 de dolari) per familie, împlinind o promisiune electorală cheie a prim-ministrului Narendra Modi.

Noul plan se așteaptă să beneficieze încă 60 de milioane de persoane, adăugându-se la inițiativa de sănătate din 2018 a lui Modi, care deja acoperă mai mult de jumătate de miliard de cetățeni, conform unei declarații guvernamentale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel