Știrile zilei în Sănătate și Farma. Bolile renale și hepatice, tratate cu medicamente pentru obezitate. Congo primește primele doze de vaccin împotriva mpox

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic.

Republica Democrată Congo, epicentrul unei epidemii de mpox care a determinat o declarație de urgență globală de sănătate publică din partea ONU, a anunțat că se așteaptă să primească prima livrare de doze de vaccin joi și o a doua livrare sâmbătă. Organizația Mondială a Sănătății a declarat urgența de sănătate luna trecută, dar eforturile de a opri răspândirea bolii au fost împiedicate de lipsa vaccinurilor, transmite Reuters.

Șase spitale, în proces de valorificare

Steward Health Care, cel mai mare operator privat de spitale din SUA, a primit aprobarea unui judecător de faliment miercuri pentru vânzarea a șase spitale din Massachusetts, în ciuda faptului că nu a obținut profit din vânzarea de 343 milioane de dolari.

Judecătorul specializat în faliment Christopher Lopez a aprobat vânzările ca fiind "cea mai bună ofertă de pe masă", într-o audiere în Houston, Texas.

Curtea Supremă a SUA permite reducerea granturilor pentru planificarea familială în disputele privind avortul din Oklahoma

Curtea Supremă a SUA a permis marți administrației președintelui Joe Biden să reducă cu 4,5 milioane de dolari finanțarea federală pentru proiectele de planificare familială din Oklahoma, după ce statul condus de republicani a oprit recomandările pentru consilierea sarcinii care ar putea oferi informații despre avort.

Judecătorii au respins cererea Oklahoma de a bloca Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA de la încetarea finanțării pentru 2024 în timp ce statul contestă decizia unui tribunal inferior care susține acțiunea administrației de a reduce grantul.

Eli Lilly semnează un acord de producție pentru un medicament împotriva artritei reumatoide în Africa

Eli Lilly va licenția know-how-ul de producție pentru tratamentul artritei reumatoide către Eva Pharma din Egipt, au declarat miercuri companiile, pentru a ajuta la localizarea producției medicamentului în Africa. Conform acordului, EVA ar furniza medicamentul, Olumiant, în 49 de țări din Africa.

Johnson & Johnson adaugă 1,1 miliarde de dolari la propunerea de acord privind talcul

Johnson & Johnson intenționează să plătească încă 1,1 miliarde de dolari pentru a soluționa zeci de mii de acțiuni legale care susțin că pudra pentru bebeluși și alte produse cu talc au provocat cancer, au spus două persoane familiare cu situația.

Creșterea ar ridica dimensiunea acordului la mai mult de 9 miliarde de dolari plătiți pe parcursul a 25 de ani. J&J a spus miercuri că a ajuns la un acord cu un avocat al reclamanților care reprezenta 12.000 de clienți pentru a recomanda oferta de acord acestora, adăugând la suportul deja primit de la alți reclamanți.

Lipsa de produse Ozempic în UE nu va afecta toate statele membre 

Lipsa intermitentă a medicamentului pentru diabet Ozempic în Uniunea Europeană, care se așteaptă să continue în ultimul trimestru din 2024 din cauza cererii mari, nu va afecta toate statele membre, a declarat miercuri producătorul danez de medicamente Novo Nordisk.

Într-o notă publicată de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) luni, compania a recomandat ca lucrătorii din domeniul sănătății să continue limitarea inițierii tratamentului pentru pacienții noi cu Ozempic și alte medicamente pentru diabet, până când situația aprovizionării se îmbunătățește.

Lanțul de farmacii din SUA Rite Aid va funcționa ca o companie privată după ieșirea din faliment

Rite Aid va funcționa ca o companie privată după ce a finalizat cu succes restructurarea financiară și a ieșit din falimentul Capitolul 11, a declarat marți lanțul de farmacii din SUA. Farmacia a folosit falimentul pentru a închide sute de magazine, a vinde compania sa de beneficii pentru farmacie Elixir și a negocia soluții cu creditorii săi, partenerul de distribuție a medicamentelor McKesson și alți creditori.

Amgen vizează tratarea bolilor hepatice și renale cu medicamentul pentru obezitate

Amgen va testa medicamentul său pentru obezitate în pacienți cu risc de afecțiuni legate de greutate, cum ar fi bolile de inimă, hepatice și renale, în cadrul unui studiu de fază târzie, a spus miercuri CEO-ul companiei Amgen, Robert Bradway.

Planul companiei californiene de a testa medicamentul pentru obezitate MariTide pentru alte afecțiuni vine pe fondul testării de către concurenții săi, cum ar fi Eli Lilly și Novo Nordisk, a medicamentelor lor pentru obezitate pentru a trata diferite boli.

Fără legătură între tendințele sinucigașe și medicamentul pentru slăbit

Regulatorul de sănătate din Marea Britanie a declarat miercuri că datele disponibile nu stabilesc o legătură între o clasă populară de medicamente pentru diabet și obezitate, inclusiv Wegovy de la Novo Nordisk, și gândurile suicidare.

Agenția de Medicamente și Produse de Sănătate (MHRA) a început o revizuire a datelor de siguranță pentru această clasă de medicamente, cunoscută sub numele de agonisti ai receptorilor GLP-1, acum mai bine de un an, după ce unii pacienți au raportat gânduri suicidare sau autovătămătoare.

Producție mărită pentru medicamentul ADHD

Administrația pentru Controlul Drogurilor din SUA (DEA) a crescut limita de producție pentru medicamentul ADHD al Takeda, Vyvanse, și versiunile sale generice cu aproximativ 24% pentru a aborda lipsa continuă a medicamentului în Statele Unite. Limita de producție crescută urmează cererii Agenției pentru Alimente și Medicamente (FDA) din iulie, a declarat DEA într-un anunț marți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel