Stirile zilei în Sănătate și Farma. FDA aprobă terapia pentru un cancer rar de sânge. Merck oprește testele pentru medicamentul combinat în cancerul pulmonar

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@pressfoto
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@pressfoto

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei în domeniul medical. 

FDA a aprobat terapia Citius pentru cancerul rar de sânge. Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a aprobat joi terapia Citius Pharmaceuticals pentru pacienții cu o formă de cancer de sânge care au primit cel puțin un tratament anterior, a anunțat compania.

Terapia, numită Lymphir, este aprobată pentru tratamentul anumitor pacienți adulți cu limfom cutanat T-reluat, un grup de cancere rare ale sângelui care afectează pielea. Aproximativ 2.500-3.000 de pacienți sunt diagnosticați în fiecare an, conform estimărilor companiei, transmite Reuters.

Merck oprește testarea unui medicament combinat pentru cancerul pulmonar

Merck a anunțat joi că a suspendat un studiu care testa un tratament combinat de imunoterapie la pacienții cu un tip de cancer pulmonar, după ce o analiză intermediară a arătat că medicamentul are șanse mici de succes. Pacienții testați cu combinația medicamentului experimental vibostolimab și Keytruda au experimentat un număr mai mare de efecte secundare legate de imunitate, a declarat Merck, adăugând că pacienții ar trebui să oprească tratamentul cu această terapie.

Perrigo rechemează 16.500 de cutii de formulă pentru sugari

Perrigo a inițiat o rechemare voluntară a trei loturi dintr-un singur lot, adică 16.500 de cutii, de formulă pentru sugari vândută la H-E-B Grocery Company și CVS, conform unui document de reglementare publicat vineri.

Bolile de piele afectează copiii din Gaza pe măsură ce războiul se prelungește

Ca mii de copii din Gaza, Yasmine Al-Shanbari, în vârstă de 3 ani, nu suferă doar din cauza tulburărilor provocate de războiul din jurul său. Ea este devastată de boli de piele și nu există nicio ușurare în perspectiva apropiată, cu medicamente rare și puține spitale funcționând în enclava asediată de Israel. Războiul de 10 luni dintre Israel și grupul militant palestinian Hamas a lăsat Fâșia Gaza fără apă curată, cu o penurie de ajutoare și medicamente și cu apă uzată pretutindeni, generând boli de piele și alte afecțiuni.

Novavax își reduce prognoza de venituri pentru 2024 și își micșorează prezența în Europa

Novavax a redus joi prognoza anuală de venituri din nou și a anunțat că își va reduce prezența în Europa pe parcursul restului anului, înainte de a transfera drepturile de vânzare a vaccinului său COVID-19 către partenerul Sanofi în 2025. Vaccinul companiei nu a reușit să obțină o cotă semnificativă de piață în fața vaccinurilor timpurii precum cele de la Pfizer/BioNTech și Moderna, și anul trecut a ridicat îndoieli cu privire la capacitatea sa de a rămâne în afaceri.

Panoul german recomandă vaccinurile GSK și Pfizer pentru RSV pentru vârstnici

Panoul de vaccinuri influent din Germania a spus joi că toți cei din țară cu vârsta de 75 de ani sau mai mult ar trebui să primească unul dintre cele două noi vaccinuri împotriva infecției respiratorii comune RSV. Panoul de experți independenți, cunoscut sub numele de STIKO, a declarat într-un comunicat că o dozare, fie a vaccinului Abrysvo de la Pfizer, fie a Arexvy de la GSK, ar trebui administrată ideal în septembrie sau octombrie înainte de sezonul rece.

Dezvoltatorii de vaporizatoare pentru migrene și astm vor trebui să convingă scepticii

Un grup de companii nord-americane care văd potențialul dispozitivelor de tip vaporizator pentru a ameliora migrenele și bolile respiratorii, precum astmul, au un drum lung pentru a convinge autoritățile de reglementare și pacienții că produsele lor pot fi viitorul medicamentelor inhalate. Două companii, Qnovia și MIIST Therapeutics, au dezvoltat dispozitive de tip vaporizator bazate pe tehnologia utilizată în nebulizatoarele medicale existente, care transformă medicamentele lichide într-un spray fin.

CDC Africa probabil va declara urgență de sănătate publică din cauza mpox săptămâna viitoare

Agenția de sănătate publică din Africa este pregătită să declare o urgență din cauza mpox cel mai devreme săptămâna viitoare, spunând că rata de răspândire a infecției virale este alarmantă, pe măsură ce o nouă variantă se răspândește dincolo de granițele Republicii Democrate Congo. Mpoxul se transmite prin contact strâns și provoacă simptome asemănătoare gripei și leziuni cu puroi. Cele mai multe cazuri sunt ușoare, dar poate fi fatal.

Canopy Growth raportează o pierdere de bază mai mică decât se aștepta, pe măsură ce costurile scad

Compania canadiană de cannabis Canopy Growth a raportat vineri o pierdere de bază mai mică decât se aștepta pentru primul trimestru, ajutată de cheltuieli operaționale mai mici și de o cerere mai mare pentru cannabisul medical. Acțiunile sale listate în SUA au crescut cu 3,3% la 7,15 dolari în tranzacțiile premarket.

Profitul Zydus Lifesciences din India pentru T1 depășește estimările datorită cererii puternice din SUA

Producătorul indian de medicamente Zydus Lifesciences a raportat vineri un profit mai mare decât se aștepta pentru primul trimestru, datorită cererii puternice pentru medicamentele sale generice pentru afecțiuni respiratorii pe piața sa principală din America de Nord. Profitul net consolidat al companiei a crescut cu aproape 31% față de anul anterior, ajungând la 14,2 miliarde de rupii (169,2 milioane dolari) în trimestrul încheiat la 30 iunie, depășind estimările medii ale analiștilor de 12,34 miliarde de rupii, conform datelor LSEG.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel