Știrile zilei în Sănătate și Farma. Sage Therapeutics abandonează medicamentul pentru Alzheimer după eșecul studiului.GSK anunță eficiența de 43% a vaccinului RSV în al treilea an

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@rawpixel.com
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: [email protected]

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei în sănătate și domeniul farmaceutic. 

Pfizer și BioNTech câștigă procesul de invalidare a brevetelor pentru vaccinurile COVID ale CureVac în Marea Britanie. Pfizer și partenerul său german BioNTech au câștigat marți încercarea de a invalida două dintre brevetele rivalului CureVac la Înalta Curte din Londra. Pfizer și BioNTech au intentat acest proces în septembrie 2022, referitor la brevete legate de tehnologia ARN mesager (mRNA), care stă la baza vaccinului COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech, transmite Reuters.

Vânzările vaccinurilor RSV de la GSK și Pfizer scad în SUA

Vânzările de vaccinuri RSV de la GSK și Pfizer în SUA au scăzut semnificativ după ce autoritățile de reglementare au restrâns grupul de vârstă vizat și au declarat că acesta este un vaccin "o dată în viață" pentru acum, excluzând milioane de oameni care au primit unul anul trecut.

Unele farmacii independente au declarat că cererea, în timpul sezonului de vaccinare de toamnă pentru vaccinurile împotriva virusului sincițial respirator, a scăzut cu până la două treimi față de anul trecut. Până acum, volumele raportate de compania de date pentru sănătate IQVIA și publicate în mai multe note analitice de pe Wall Street se aliniază aproximativ cu această cifră.

Funcționarii ONU se tem de aceeași "spirală a doom"-ului în Liban ca în Gaza

Oficialii ONU și-au exprimat îngrijorarea marți că aceleași metode de război folosite de Israel, care au provocat un număr mare de victime civile și distrugeri pe scară largă în Gaza, sunt acum repetate în Liban, cerând acțiuni pentru a evita aceeași "spirală a doom"-ului.

Forțele israeliene au început operațiuni terestre în sud-vestul Libanului, escaladând un conflict de un an cu grupul Hezbollah sprijinit de Iran, care a ucis peste 1.000 de oameni în ultimele două săptămâni și a provocat fuga în masă a peste un milion de oameni.

Un caz de mpox a fost identificat ntr-o închisoare din Uganda

Un caz de mpox a fost descoperit în închisoarea Nakasongola din centrul Ugandei, a declarat un purtător de cuvânt al închisorii marți, adăugând că pacientul a fost izolat și primește tratament. Organizația Mondială a Sănătății a declarat mpox o urgență globală de sănătate publică pentru a doua oară în doi ani în august, în urma unei izbucniri a infecției virale în Republica Democratică Congo, care s-a răspândit în Burundi, Uganda și Rwanda.

Siga Technologies va furniza terapie pentru mpox în Maroc

Compania farmaceutică Siga Technologies a declarat marți că va furniza terapia sa pentru mpox în Maroc, ca parte a unui contract în răspuns la o solicitare din partea ministerului sănătății al țării pentru protecție împotriva unei potențiale izbucniri a bolii.

Deși terapia antivirală Tpoxx a fost disponibilă în Africa prin intermediul studiilor clinice și al protocolului de acces de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății pentru a face față actualei izbucniri a virusului mpox, acest acord marchează prima vânzare comercială a terapiei pe continent.

Sage Therapeutics abandonează dezvoltarea medicamentului pentru Alzheimer după eșecul unui studiu

Sage Therapeutics a declarat marți că va suspenda dezvoltarea medicamentului său experimental pentru boala Alzheimer, deoarece nu a atins obiectivul principal într-un studiu de fază medie, trimițând acțiunile sale în scădere cu aproximativ 12% la 5,89 dolari în tranzacționarea de dinaintea deschiderii.

În studiul care a implicat 174 de pacienți, medicamentul dalzanemdor nu a arătat o diferență statistic semnificativă comparativ cu un placebo, atunci când a fost evaluat ca tratament pentru deteriorarea cognitivă ușoară și demența ușoară la indivizi cu boala Alzheimer.

Vaccinul GSK RSV este 43% eficient împotriva bolilor severe în al treilea an

GSK a declarat marți că vaccinul său Arexvy împotriva virusului sincițial respirator (RSV) a fost eficient în proporție de 43,3% în prevenirea bolii severe în al treilea sezon după ce pacienții au primit vaccinul. Aceasta se compară cu o eficiență de 94,1% în prevenirea bolilor severe RSV în primul sezon și de 64,2% în anul următor, conform datelor din studiul clinic de fază 3 al GSK. Studiul a înscris inițial aproximativ 25.000 de voluntari în 17 țări.

Zealand și Boehringer obțin statut de terapie revoluționară de la FDA pentru a trata ficatul gras

Companiile daneză Zealand Pharma și germană Boehringer Ingelheim au obținut statutul de Terapie Revoluționară de la Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) pentru revizuirea medicamentului lor experimental de pierdere în greutate destinat tratamentului unui tip de boală hepatică grasă.

Companiile au declarat într-un comunicat că revizuirea accelerată de către FDA va viza utilizarea candidatei pentru medicament, survodutide, în steatohepatita metabolică asociată cu disfuncția non-cirrotică (MASH).

J&J întrerupe studiul de fază târzie pentru un medicament împotriva cancerului vezicii urinare

Johnson & Johnson a declarat luni că a întrerupt un studiu de fază târzie care testa medicamentul său experimental pentru a trata un tip de cancer al vezicii urinare, deoarece medicamentul nu a arătat beneficii superioare comparativ cu chimioterapia.

Medicamentul TAR-200 era testat în combinație cu un medicament anticorp experimental la pacienți cu cancer vezical invaziv muscular (MIBC) care nu au suferit o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta vezica și țesuturile învecinate, comparativ cu pacienții care au primit chimioterapie concomitentă.

EPA solicită înlocuirea tuturor țevilor de plumb din SUA în termen de un deceniu

Administrația Biden a finalizat marți o regulă istorică care va solicita utilităților de apă să înlocuiască practic fiecare țeavă de plumb din țară în termen de 10 ani, abordând o amenințare majoră care este deosebit de periculoasă pentru sugari și copii. Casa Albă a făcut din înlocuirea tuturor țevilor de plumb în termen de 10 ani din Statele Unite un element central al planului său de a aborda disparitățile rasiale și problemele de mediu în urma crizelor de contaminare a apei din anii recenți, de la Newark, New Jersey, la Flint, Michigan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel