Știrile zilei în Sănătate și Farma. OMS aprobă primul vaccin împotriva Mpox. Acțiunile Roche, în scădere după testarea pastilei anti-obezitate

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@The Yuri Arcurs Collection
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@The Yuri Arcurs Collection

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic.

Moderna prognozează vânzări mai mici anul viitor, acțiunile ating un minim al ultimilor patru ani. Moderna a amânat obiectivul de a ajunge la echilibru financiar cu doi ani, după ce a întârziat dezvoltarea mai multor produse-cheie și a prezis vânzări în 2025 sub cele prognozate pentru anul curent, ceea ce a dus la scăderea acțiunilor aproape de un minim al ultimilor patru ani. Acțiunile producătorului de vaccinuri au scăzut cu 17,1%, ajungând la 65,88 dolari la mijlocul zilei, transmite Reuters.

Marocul raportează primul caz de Mpox

Marocul a confirmat joi primul caz de Mpox la un bărbat din Marrakech, a anunțat Ministerul Sănătății. Organizația Mondială a Sănătății a declarat recentul focar al bolii o urgență de sănătate publică de interes internațional, după identificarea unei noi variante.

OMS aprobă vaccinul de la Bavarian Nordic ca primul vaccin împotriva Mpox

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat vineri că a aprobat vaccinul Mpox produs de Bavarian Nordic, primul astfel de vaccin aprobat de agenție pentru a controla răspândirea bolii în țările africane grav afectate.

Aprobat sub denumirea de pre-calificare, acest vaccin vine în contextul în care un nou tip de virus se răspândește din Republica Democrată Congo, unde focarul actual a început la începutul anului 2023, către mai multe țări vecine.

CDC Africa este încrezătoare că poate strânge 600 de milioane de dolari pentru combaterea Mpox

Africa Centres for Disease Control and Prevention (CDC Africa) poate strânge 600 de milioane de dolari pentru a combate un focar de Mpox în creștere pe continent, a declarat joi șeful agenției. Organizația Mondială a Sănătății a declarat Mpox o urgență globală de sănătate la mijlocul lunii august, după ce o nouă tulpină a început să se răspândească din Republica Democrată Congo în țările vecine.

Autoritatea de sănătate din China îndeamnă la căsătorie și nașteri la "vârste potrivite"

Comisia Națională de Sănătate a Chinei va depune mai multe eforturi pentru a promova căsătoriile și nașterile la "vârste potrivite", a declarat un oficial, în contextul în care autoritățile se luptă să stimuleze o rată a natalității în scădere care duce la reducerea populației.

Yu Xuejun, adjunct al șefului Comisiei Naționale de Sănătate (NHC), a declarat că NHC va promova, de asemenea, împărțirea responsabilităților parentale pentru a îndruma tinerii spre "perspective pozitive asupra căsătoriei, nașterii și familiei", potrivit publicației de stat Global Times, joi.

Neurocrine oprește dezvoltarea unui medicament pentru schizofrenie după eșecul unui studiu

Neurocrine Biosciences a anunțat joi că va opri dezvoltarea medicamentului experimental, destinat îmbunătățirii funcțiilor cognitive la pacienții cu schizofrenie, după ce acesta nu a atins obiectivul principal într-un studiu de fază intermediară.

Compania a declarat că medicamentul, luvadaxistat, nu a replicat rezultatele dintr-un studiu anterior de fază intermediară, care a arătat o îmbunătățire a performanțelor cognitive, din cauza unei variabilități mari în măsurile cognitive la pacienți și a unui posibil dezechilibru în caracteristicile lor inițiale.

GSK, producător britanic de medicamente, avansează vaccinul gripal mRNA în studii clinice de fază finală

Producătorul britanic de medicamente GSK a anunțat joi rezultate pozitive dintr-un studiu de fază intermediară al programului său de vaccinare sezonieră împotriva gripei, folosind tehnologia mRNA, și a declarat că va avansa acum în dezvoltarea clinică de fază finală.

Datele au arătat că un candidat la vaccin a produs răspunsuri imunitare pozitive împotriva tulpinilor A și B de gripă, atât la adulții tineri, cât și la cei vârstnici, comparativ cu tratamentele standard actuale, a declarat GSK.

Acțiunile Roche scad din cauza îngrijorărilor legate de efectele secundare în studiul pentru pastilele împotriva obezității

Acțiunile Roche au scăzut joi la un minim de două luni, după ce o pastilă experimentală pentru pierderea în greutate, care are mari speranțe pe piață, a fost asociată cu o rată crescută de efecte secundare temporare în faza inițială de testare pe oameni.

Acțiunile Roche erau în scădere cu 3,5% la 09:40 GMT, fiind a doua cea mai mare scădere pe indicele paneuropean STOXX 600, după ce compania a prezentat detalii despre studiul cu pastila zilnică CT-996 miercuri seara.

Un judecător din Dakota de Nord anulează interdicția statală asupra avorturilor

Un judecător de stat din Dakota de Nord a anulat joi interdicția aproape totală a avorturilor în stat, deschizând calea pentru ca avortul să devină legal în acest stat din regiunea Midwestern pentru prima dată în mai bine de un an.

Judecătorul Bruce Romanick din Bismarck a constatat că constituția statului protejează dreptul femeilor la avort înainte ca fătul să fie viabil, dând dreptate furnizorilor de avorturi care contestau interdicția. Decizia este așteptată să intre în vigoare în termen de 14 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel