Știrile zilei în Sănătate și Farma. Medicamentul pentru cancerul de sân, rezultate sub așteptări. Medicament pentru Alzheimer, aprobat în Japonia

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@andreyoskirko
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@andreyoskirko

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic.

Medicamentul experimental al AstraZeneca dezamăgește în studiul de supraviețuire pentru cancerul de sân. AstraZeneca a declarat luni că medicamentul său experimental de precizie dezvoltat împreună cu Daiichi Sankyo din Japonia nu a îmbunătățit semnificativ supraviețuirea generală pentru pacienții cu un tip de cancer de sân într-un studiu de fază avansată.

Ratele de supraviețuire generală (OS) în studiul TROPION-Breast01 de fază III al datopotamab deruxtecan (Dato-DXd) nu au atins semnificația statistică comparativ cu chimioterapia, a declarat AstraZeneca.

Finanțare de 1,5 miliarde de dolari pentru sănătate

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat luni că a semnat o platformă de finanțare a sănătății primare de 1,5 miliarde de dolari cu bănci de dezvoltare multilaterale. OMS a afirmat că va lansa primele planuri de investiții în 15 țări, inclusiv Burundi, Etiopia, Iordania și Maldivelor.

Vânzare de miliarde de dolari

KKR & Co și fondul suveran de investiții GIC din Singapore au angajat Bank of America, Jefferies și UBS pentru a vinde participația lor majoritară în Metro Pacific Health din Filipine, într-o afacere care ar putea evalua compania la 3,2 miliarde de dolari, au declarat trei persoane cu cunoștință de cauză. Procesul de vânzare ar putea începe începând cu trimestrul patru al acestui an sau în primul trimestru din 2025, a spus una dintre persoanele respective.

Medicamentul Eli Lilly pentru Alzheimer aprobat în Japonia

Eli Lilly a declarat marți că ministerul sănătății din Japonia a aprobat donanemab, medicamentul său pentru boala Alzheimer, oferind pacienților o altă opțiune de tratament după ce Leqembi de la Eisai și Biogen a primit aprobarea în septembrie anul trecut. Lilly a declarat că Japonia este a doua mare piață în care medicamentul a primit aprobarea, după Statele Unite, unde este vândut sub același nume de marcă, Kisunla.

Medicament pentru lupus, eficient în studiul de fază avansată

Biogen și partenerul belgian UCB au declarat marți că tratamentul lor experimental pentru lupus a îndeplinit obiectivul principal al unui studiu de fază avansată în rândul pacienților cu această boală cronică, un rezultat surprinzător după ce medicamentul a eșuat într-un studiu anterior de fază medie.

Succesul neașteptat, dacă va fi replicat într-un al doilea studiu de fază avansată, ar putea oferi pacienților cu lupus o nouă alternativă într-un domeniu plin de eșecuri în studii și terapii aprobate limitate. Companiile plănuiesc să înceapă al doilea studiu mai târziu în acest an.

Restructurare pe piața terapiilor genice

Bluebird bio a declarat marți că va reduce cu 25% din forța sa de muncă în timp ce producătorul de terapii genice își restructurează operațiunile pentru a se concentra mai mult pe cele trei produse aprobate. Compania se așteaptă ca restructurarea să ducă la o reducere de 20% a cheltuielilor operaționale în numerar până în trimestrul trei din 2025.

Noi negocieri pentru Ozempic

Medicamentul blockbuster pentru diabet Ozempic de la Novo Nordisk va fi eligibil pentru negocieri de preț cu guvernul SUA în mai puțin de un an, conform criteriilor actuale, a declarat CEO-ul companiei daneze, Lars Fruergaard Jorgensen, în mărturia sa scrisă de luni. Jorgensen este programat să depună mărturie în fața unei comisii din Senat marți, într-o audiență axată pe prețurile din SUA pentru medicamentele sale populare Ozempic și Wegovy pentru pierdere în greutate.

Aproape 30.000 de cazuri suspectate de mpox în Africa în acest an, conform OMS

Aproape 30.000 de cazuri suspectate de mpox au fost raportate în Africa până acum în acest an, cele mai multe dintre ele în Republica Democrată Congo, unde testele s-au epuizat, a declarat Organizația Mondială a Sănătății luni. Peste 800 de oameni au murit din cauza mpox suspectat pe tot continentul în această perioadă, conform raportului organismului de sănătate al ONU. Vecinul central african al Congo, Burundi, a fost, de asemenea, afectat de un focar în creștere, a adăugat acesta.

Medicamentele pentru slăbit, scumpe

Senatorul american Bernie Sanders se va întreba marți CEO-ul Novo Nordisk, Lars Jorgensen, cu privire la prețurile practicate de companie pentru medicamentele sale populare de pierdere în greutate și diabet care pot costa americanilor mai mult de 1.000 de dolari pe lună.

Sanders este așteptat să conteste CEO-ul în timpul unei audiențe a Comisiei Senatului pentru Sănătate, Educație, Muncă și Pensii (HELP), pe care o conduce, privind motivele pentru care compania percepe plătitorilor americani mai mult pentru aceste medicamente salvatoare decât în orice altă țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy - smt4.5.3
pixel