Știrile zilei în Sănătate și Farma. 16 medicamente noi pentru pierderea în greutate până în 2029, estimează analiștii. FDA pune la îndoială eficacitatea unui medicament pentru ficat

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@rawpixel.com
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: [email protected]

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic.

Piața tratamentelor pentru obezitate este de așteptat să aducă 16 noi medicamente care vor concura pentru o parte din afacerea profitabilă, în prezent dominată de Novo Nordisk și Eli Lilly, conform estimărilor analiștilor de la Morningstar și Pitchbook.

Într-un raport comun publicat luni, analiștii au estimat că piața tratamentelor pentru obezitate ar putea ajunge la 200 de miliarde de dolari până în 2031. Cele 16 medicamente ar putea fi lansate până în 2029, cu aproximativ 70 de miliarde de dolari din piața GLP-1 provenind de la acești noi concurenți, transmite Reuters. 

Medicament pentru obezitate, efecte secundare moderate 

Medicamentul experimental pentru obezitate al Novo Nordisk are efecte secundare ușoare până la moderate în studiul preliminar. Novo Nordisk a declarat miercuri că pilula experimentală pentru pierderea în greutate, amycretin, a fost sigură și bine tolerată de pacienți în cadrul unui studiu de etapă timpurie, cu efecte secundare ușoare până la moderate.

Producătorul medicamentelor de succes Wegovy și Ozempic a spus în martie că un studiu de fază I al pilulei amycretin a arătat că participanții au pierdut până la 13,1% din greutatea lor după 12 săptămâni, determinând acțiunile să crească cu mai mult de 8%.

Vaccinul experimental împotriva herpesului al GSK nu a îndeplinit obiectivul principal în studiu

Compania britanică GSK a declarat miercuri că vaccinul său experimental pentru virusul herpes simplex (HSV) nu a îndeplinit obiectivul principal al unui studiu de etapă medie și nu va fi continuat într-un studiu de etapă avansată. Studiul va continua pentru monitorizarea de rutină a siguranței și pentru a genera date suplimentare care ar putea oferi informații valoroase despre herpesul genital recurent, a spus GSK.

Medicamentul pentru obezitate al Novo este sigur și eficient pentru copii, conform unui studiu

Medicamentul mai vechi pentru pierderea în greutate al Novo Nordisk, Saxenda, a ajutat copiii cu vârste între 6 și 12 ani să își reducă indicele de masă corporală cu 7,4% într-un studiu de 56 de săptămâni, conform rezultatelor prezentate la o întâlnire medicală de miercuri. Studiul sponsorizat de Novo a fost primul care a examinat siguranța și eficacitatea injecțiilor zilnice cu Saxenda, cunoscut chimic sub numele de liraglutidă, la copiii mici.

Personalul FDA ridică îngrijorări privind eficacitatea medicamentului pentru boli de ficat al Intercept

Personalul Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a ridicat miercuri îngrijorări privind eficacitatea medicamentului pentru boli de ficat al Intercept Pharmaceuticals, care așteaptă aprobarea tradițională din partea regulatorului.

Recenzorii, în documentele de informare publicate pe site-ul FDA, au spus că studiul confirmator pentru medicament nu a oferit dovezi că acesta a fost eficient la pacienții cu colangită biliară primară (PBC).

Un angajat al producătorului francez de medicamente Ipsen va pleda vinovat pentru tranzacții de informații privilegiate în SUA

Un angajat al producătorului francez de medicamente Ipsen a acceptat să pledă vinovat pentru că a câștigat ilegal mai mult de 262.000 de dolari prin tranzacționare pe baza informațiilor confidențiale pe care le-a aflat despre planurile companiei sale de a achiziționa dezvoltatorul de medicamente împotriva cancerului Epizyme în 2022.

Dishant Gupta, director de strategie și operațiuni de date la Ipsen, plănuiește să pledeze vinovat pentru fraudă în valori mobiliare și își va rezolva revendicările legate de acestea cu Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA, conform dosarelor din instanța federală din Boston de marți.

Baltimore ajunge la un acord cu Teva și Walgreens înainte de procesul programat pentru opioide

Baltimore a anunțat marți că a ajuns la un acord cu Walgreens privind acuzațiile că operatorul de farmacii a contribuit la dependența de opioide în orașul din Maryland, cel mai recent într-o serie de acorduri în valoare totală de 402,5 milioane de dolari înainte de un proces programat pentru săptămâna viitoare.

Anunțul a venit cu o zi după ce orașul a ajuns la un acord de 80 de milioane de dolari privind opioidele cu producătorul de medicamente Teva Pharmaceutical. Baltimore nu a dezvăluit termenii acordului cu Walgreens, dar suma cumulativă a acordului implică faptul că a fost și de 80 de milioane de dolari.

UnitedHealth va elimina Humira de la AbbVie de pe unele liste de rambursare a medicamentelor din SUA anul viitor

UnitedHealth Group a declarat marți că va elimina medicamentul blockbuster pentru artrita reumatoidă Humira al AbbVie de pe unele liste de medicamente preferate pentru rambursare începând cu 1 ianuarie 2025 și va recomanda versiuni biosimilare mai ieftine ale medicamentului. UnitedHealth a spus că Amgen's Amjevita va fi printre biosimilarele acoperite pe listele sale pentru planurile de sănătate comerciale, care sunt gestionate de unitatea sa de beneficii farmaceutice, Optum Rx.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel