Știrile zilei în sănătate: Medicamentul acuzat că ar crește riscul de cancer de colon

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Freepik @alexkich
Foto: Freepik @alexkich

Știrile zilei în sănătate. Ce se întâmplă în lumea medicală mondială azi, 3 mai.

Farmaciile britanice concurează pentru pacienții care pierd în greutate cu reduceri de prețuri la medicamente

Farmaciile online și clinicile de slăbire reduc prețurile pentru Wegovy și Mounjaro în Marea Britanie, la doar câteva luni după ce medicamentele pentru slăbit au fost lansate în această țară, pe măsură ce lipsa inițială de aprovizionare se reduce. Dar concurența tot mai mare între comercianți a generat temeri că unii pacienți care cumpără singuri medicamentele, în loc să se bazeze pe Serviciul Național de Sănătate (NHS), vor pierde din îngrijirea pe termen lung dacă vor continua să schimbe furnizorii, potrivit Reuters.

Brazilia se declară țara liberă de febră aftoasă fără vaccinare

Brazilia s-a declarat joi liberă de febră aftoasă fără vaccinare și va solicita Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (WOAH) să recunoască acest statut, în timp ce încearcă să deschidă mai multe piețe pentru exporturile sale de carne. Febra aftoasă provoacă febră și vezicule bucale la animalele cu rupturi ale picioarelor, cum ar fi bovinele, porcinele, ovinele, caprinele și alte rumegătoare cu copite bicefale.

Novartis va cumpăra Mariana, specialistul în medicamente radiologice, pentru un miliard de dolari

Novartis a acceptat să achiziționeze compania americană de produse radiofarmaceutice Mariana Oncology pentru un avans de 1 miliard de dolari, sporindu-și astfel portofoliul de tratamente de precizie pentru cancer aflat în dezvoltare, a anunțat joi producătorul elvețian de medicamente. Tranzacția include plăți suplimentare de până la 750 de milioane de dolari la atingerea anumitor etape, a adăugat acesta.

Novo Nordisk reduce prețul pentru medicamentul de succes împotriva obezității, pe măsură ce concurența se înfierbântă

Novo Nordisk și-a îmbunătățit joi perspectivele pentru anul 2024, producătorul danez de medicamente încercând să crească producția de tratament pentru pierderea în greutate Wegovy, în timp ce concurența din partea rivalului Eli Lilly a forțat compania să reducă prețul medicamentului, ceea ce a dus la scăderea acțiunilor sale. Acestea sunt al doilea set de rezultate ale Novo de când Lilly a lansat medicamentul pentru obezitate Zepbound în Statele Unite în decembrie și evidențiază dinamica în schimbare rapidă în timp ce cele două companii se află față în față pe o piață care, potrivit estimărilor analiștilor, ar putea valora până la 100 de miliarde de dolari până la sfârșitul deceniului.

Amgen este "încurajată" de datele intermediare ale medicamentului pentru scăderea în greutate, acțiunile cresc

Amgen a declarat joi că a fost foarte încurajată după finalizarea unei analize intermediare a studiului său de la jumătatea etapei de dezvoltare a medicamentului experimental pentru pierderea în greutate MariTide și că nu va mai dezvolta candidatul său oral pentru obezitate AMG786. Acțiunile Amgen au crescut cu 13% în tranzacțiile de după orele de tranzacționare.

Medicamentul de succes al Regeneron pentru ochi înregistrează vânzări mai slabe din cauza impactului stocurilor

Producătorul american de medicamente Regeneron Pharmaceuticals Inc a ratat joi estimările Wall Street privind profitul trimestrial, afectat de vânzările mai slabe ale medicamentului său de succes pentru ochi Eylea din cauza reducerii stocurilor angrosiștilor. În afară de impactul reducerii stocurilor cu aproximativ 40 de milioane de dolari, Regeneron a declarat că schimbarea dinamicii pieței, care a dus la scăderea volumelor și a prețului de vânzare, a afectat și vânzările Eylea.

GSK știa despre riscul de cancer Zantac, spun avocații juriului în primul proces

Avocații americani ai unei femei care susține că cancerul de colon i-a fost cauzat de Zantac, medicamentul pentru arsuri la stomac, în prezent suspendat, au declarat joi unui juriu din Chicago că firmele farmaceutice GSK și Boehringer Ingelheim știau că produsul putea provoca cancer dacă nu era manipulat corespunzător, dar nu au avertizat publicul. Mikal Watts, care o reprezintă pe Angela Valadez, în vârstă de 89 de ani, a declarat că firmele știau că ingredientul activ al Zantac, ranitidina, se va transforma într-o substanță cancerigenă numită NDMA în timp ce îmbătrânește sau este expus la temperaturi extreme, dar nu s-au asigurat că este manipulat în mod corespunzător de către transportatori, distribuitori și magazine.

Moderna se așteaptă ca CDC din SUA să considere vaccinul său împotriva VSR ca fiind egal cu vaccinurile concurente, acțiunile urcă în sus

Moderna a declarat joi că se așteaptă ca consilierii Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA să recomande ca vaccinul împotriva virusului sincițial respirator (RSV) al companiei să fie considerat egal cu vaccinurile rivale lansate anul trecut. Compania cu sediul în Cambridge, Massachusetts, mizează pe vaccinurile sale experimentale pentru a compensa scăderea cererii pentru vaccinul Spikevax COVID-19 al Moderna, singurul său produs comercializat.

Epidemia de gripă aviară la vacile de lapte nu reușește să descurajeze vânzătorii de lapte crud din SUA

Vânzătorii de lapte crud din SUA nu par descurajați de avertismentele federale de sănătate care le cer consumatorilor să evite consumul de lapte nepasteurizat, având în vedere epidemia de gripă aviară care a afectat efectivele de vaci de lapte din nouă state și a îmbolnăvit cel puțin un lucrător de la o fermă de lactate. Treizeci din cele 50 de state americane permit vânzarea de lapte crud, care reprezintă mai puțin de 1% din vânzările de lapte din SUA. Un studiu la nivel național privind laptele pasteurizat - încălzit pentru a ucide agenții patogeni - a găsit particule de virus al gripei aviare în aproximativ 20% din probele testate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel