Știrile zilei în Sănătate. Câine robot pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Noi reglementări privind dispozitivele de vapat

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@DC Studio
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@DC Studio

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical. 

Oamenii de știință sunt tot mai îngrijorați de supravegherea insuficientă a gripei aviare, care ar putea duce la o nouă pandemie. Experții în boli au raportat că subtipul H5N1 a fost monitorizat în păsările migratoare începând din 2020. Totuși, descoperirea virusului în 129 de ferme de lactate din 12 state americane sugerează o schimbare alarmantă care ar putea facilita transmiterea sa între oameni. În plus, infecții au fost înregistrate și la alte mamifere, inclusiv alpaci și pisici, transmite Reuters.

Câinele ghid robot chinezesc pentru persoanele cu deficiențe de vedere

Un câine ghid robot chinezesc cu șase picioare este în teste în Shanghai pentru a sprijini persoanele cu deficiențe de vedere să trăiască mai independent. Acest robot poate naviga folosind camere și senzori pentru a interpreta mediul fizic înconjurător, inclusiv semnalele de la semafoare. Această capacitate depășește posibilitățile câinilor ghizi tradiționali.

Decizie controversată în cazul Johnson & Johnson și talcul

Un judecător federal a respins o cerere de blocare a propunerii de acord de faliment în cazul Johnson & Johnson, în care sute de mii de procese acuză compania că pudrele lor pe bază de talc conțin azbest cancerigen. Această mișcare a fost parte a unui proces colectiv al victimelor cancerului care se opun planului de acord de 6,48 miliarde de dolari.

Noi reglementări pentru aparatele de vapare în Australia

Australia restricționează vânzările dispozitivelor de vapare în farmacii, pe măsură ce noile legi intră în vigoare. Luni au intrat în vigoare noile reglementări privind vaparea în Australia, care au mutat țigările electronice în spatele tejghelelor farmaciilor, în încercarea de a limita vaparea în rândul tinerilor, deși oponenții au forțat guvernul să renunțe la o interdicție mai strictă.

Legile, adoptate săptămâna trecută, vor limita vânzările de țigări electronice la farmacii și vor solicita clienților să discute cu farmacistul înainte de a cumpăra o țigară electronică. Cei sub 18 ani vor avea nevoie de o rețetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel