Știrile zilei în Sănătate. Echitația, efect pozitiv în cazul pacienților cu probleme neurologice. Utilizarea uleiului vegetal bromurat în alimente și băuturi, interzis în SUA

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@jannoon028
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@jannoon028

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical. 

Într-o zonă din Roma care odinioară găzduia curse de cai, patru cai și doi ponei se mișcă mult mai încet pentru a ajuta pacienții neurologici să-și refacă mișcările și încrederea. Cu mânere pe partea șezișului lor, animalele de la Spitalul San Giovanni Battista permit unora să facă primii pași nesiguri după traume, accidente vasculare cerebrale, boli degenerative și chiar sindromul post-COVID lung, transmite Reuters.

Walmart, discuții pentru vânzarea clinicilor sale medicale închise

Walmart a purtat discuții cu potențiali cumpărători pentru a vinde clinicile sale medicale deja închise, relatează Fortune, citând surse multiple apropiate de situație. În aprilie, Walmart a decis să închidă toate cele 51 de clinici de sănătate și să oprească operațiunile sale de sănătate virtuală, declarând că nu le poate vedea ca pe un model de afacere sustenabil de continuat.

FDA din SUA va interzice utilizarea uleiului vegetal bromurat în alimente și băuturi răcoritoare

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a anunțat marți că va revoca reglementarea care autoriza utilizarea uleiului vegetal bromurat în produsele alimentare, efectiv începând cu 2 august, deoarece nu mai este considerat sigur. BVO este un ingredient chimic care conține brom, găsit în retardantele de foc. Cantități mici de BVO sunt utilizate legal în unele băuturi aromate cu citrice în Statele Unite pentru a menține distribuția uniformă a aromei.

GSK cumpără vaccinurile COVID și gripale de la CureVac

Compania farmaceutică britanică GSK a cumpărat miercuri partenerul CureVac din alianța lor privind dezvoltarea vaccinurilor împotriva gripei și COVID-19, consolidându-și expertiza în ARN mesager și prelungind sprijinul financiar al companiei biotehnologice germane. GSK, unul dintre cei mai mari producători de vaccinuri din lume, va prelua controlul asupra principalelor vaccinuri experimentale ale CureVac pentru combaterea infecțiilor, inclusiv a gripei sezoniere și a gripei aviare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel