Știrile zilei în Farma. Tratamentul împotriva cancerului, refuzat spre avizare. FDA a aprobat un tratament fără chimioterapie pentru cancerul pulmonar

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@zukku85
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@zukku85

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul farmaceutic.

J&J va cumpăra producătorul de dispozitive medicale V-Wave pentru până la 1,7 miliarde de dolari. Johnson & Johnson a anunțat marți că va cumpăra compania privată V-Wave pentru până la 1,7 miliarde de dolari, fiind a doua tranzacție a anului menită să își consolideze prezența pe piața dispozitivelor pentru bolile de inimă.

 J&J a declarat că va plăti 600 de milioane de dolari în avans, cu plăți potențiale de până la 1,1 miliarde de dolari, condiționate de atingerea unor repere de reglementare și comerciale, transmite Reuters.

Medicamentul pentru pierderea în greutate al Lilly reduce riscul de diabet la pacienții supraponderali

Medicamentul pentru pierderea în greutate al Eli Lilly, Zepbound, a redus drastic riscul de dezvoltare a diabetului de tip 2 la adulții supraponderali sau obezi pre-diabetici după trei ani de injecții săptămânale, a declarat marți producătorul de medicamente.

Acțiunile Lilly au crescut cu 4,4% la 962,02 dolari în tranzacționarea timpurie, adăugându-se la o creștere de peste 60% a valorii acțiunilor în acest an.

Tratamentul fără chimioterapie al J&J pentru cancerul pulmonar a fost aprobat în SUA

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat marți tratamentul combinat fără chimioterapie al Johnson & Johnson pentru un tip de cancer pulmonar cu celule non-mici, punând astfel o provocare pentru medicamentul blockbuster al AstraZeneca, Tagrisso.

Aprobarea permite utilizarea medicamentului pentru cancer, Rybrevant, în combinație cu medicamentul existent al J&J, lazertinib, ca tratament de primă linie pentru pacienții cu cancer pulmonar non-mic (NSCLC) care au o formă mutată a unui gen numit EGFR.

FDA din SUA refuză să aprobe terapia pentru cancerul de sânge a Regeneron

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a refuzat să aprobe terapia Regeneron pentru o formă comună de cancer de sânge, a declarat marți compania.

Regeneron a solicitat aprobarea de reglementare a terapiei sale, linvoseltamab, pentru pacienții cu mielom multiplu al căror cancer a recidivat sau s-a agravat după cel puțin trei linii anterioare de tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel