Știrile zilei în Farma. Revizuire prioritară pentru un medicament destinat cancerului pulmonar. FDA a aprobat un gel pentru sângerările severe

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@Articon
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@Articon

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul farmaceutic.

AstraZeneca's Imfinzi primește revizuire prioritară de la FDA pentru un tip de cancer pulmonar. AstraZeneca a declarat joi că Agenția Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a acordat medicamentului său blockbuster Imfinzi o revizuire prioritară pentru pacienții cu cancer pulmonar cu celule mici în stadiu limitat din Statele Unite.

Acțiunile au atins un maxim istoric de 130,48 lire sterline, sporind capitalizarea de piață a companiei la aproximativ 202 miliarde de lire sterline (259 miliarde dolari) și consolidându-i poziția ca cea mai valoroasă companie listată din Londra, transmite Reuters.

Medicament pentru mpox

Medicamentul antiviral al Siga Technologies, tecovirimat, a ajutat cei mai grav afectați de mpox într-un studiu în Republica Democrată Congo să se recupereze mai repede decât cei care au primit un placebo, a declarat compania, indicând că tratamentul ar putea avea un rol în controlul bolii care se răspândește acum în părți ale Africii.

Rezultatele principale ale studiului, lansate joi, au arătat că medicamentul, branduit TPOXX, a ajutat pe cei tratați în termen de șapte zile sau cu boală severă – clasată ca având 100 sau mai multe leziuni cutanate – să facă "îmbunătățiri semnificative". Totuși, majoritatea pacienților din studiu nu s-au recuperat mai repede decât cei care au primit un placebo, ceea ce înseamnă că medicamentul a eșuat în atingerea obiectivului principal al studiului.

SUA anunță prețuri în negocierile privind medicamentele Medicare

SUA a anunțat joi prețurile finale ale primei sale negocieri privind medicamentele pe rețetă, cu medicamentul pentru diabet Januvia de la Merck având cea mai mare reducere procentuală, de 79%. Guvernul a negociat prețurile pentru 10 dintre cele mai costisitoare medicamente pentru programul său Medicare destinat americanilor de 65 de ani sau mai în vârstă și persoanelor cu dizabilități, care acoperă 66 de milioane de persoane.

FDA din SUA aprobă utilizarea gelului Cresilon pentru oprirea sângerărilor severe în câteva secunde

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat gelul Cresilon pentru controlul rapid al sângerărilor, a declarat joi compania privată, oferind potențial paramedicilor de urgență și medicilor de combatanți un instrument pentru prevenirea decesului din cauza pierderii de sânge. Spre deosebire de produsul său anterior aprobat pentru tăieturi și zgârieturi mici, noul gel, Traumagel, poate fi utilizat pentru răni care pun viața în pericol, a spus CEO-ul și cofondatorul Joe Landolina într-un interviu pentru Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel