Știrile zilei în Farma. Tratamentul împotriva cancerului gastric, aprobat în UK. Medicamentele pentru artrita reumatoidă și cancer, la mare căutare

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@March2
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@March2

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul farmaceutic. 

Terapia împotriva cancerului gastric a Astellas a fost aprobată de autoritățile de reglementare din Marea Britanie. Autoritatea de reglementare a sănătății din Marea Britanie a anunțat miercuri că a aprobat terapia dezvoltată de Astellas Pharma din Japonia pentru tratarea unui tip de cancer gastric.

Anticorpul monoclonal, care se poate atașa de anumite celule canceroase și le distruge, a fost aprobat în combinație cu o chimioterapie standard pentru adulții cu cancer la stomac sau la joncțiunea esofagului cu stomacul, transmite Reuters.

Novartis pierde prima încercare de a bloca genericul pentru medicamentul său de top pentru inimă

Novartis nu a reușit să convingă o instanță federală să blocheze lansarea unei versiuni generice a medicamentului său blockbuster pentru insuficiență cardiacă, Entresto, de către producătorul de medicamente generice MSN Pharmaceuticals, conform unei decizii judecătorești emise luni.

Judecătorul federal Richard Andrews din Delaware a stabilit că șansele Novartis de a câștiga procesul pentru încălcarea brevetului său împotriva genericului erau prea mici pentru a justifica suspendarea lansării de către MSN. Totuși, el a ordonat temporar MSN să nu vândă medicamentul în timp ce Novartis face apel la Curtea de Apel pentru Circuitul Federal din SUA.

Bavarian Nordic va dona doze de vaccin mpox după declarația de urgență africană

Compania daneză de biotehnologie Bavarian Nordic a declarat marți că va dona 40.000 de doze de vaccin împotriva mpox organismului de sănătate publică din Africa, după ce acesta a declarat o urgență. Bavarian Nordic a precizat că Autoritatea Europeană pentru Pregătire și Răspuns în Urgențe de Sănătate va procura 175.420 de doze de vaccin și le va dona Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Africa, iar compania daneză va dona încă 40.000 de doze.

Illumina și Institutul Broad, pionier al CRISPR, vor colabora la dezvoltarea de noi kituri de secvențiere genetică

Illumina a declarat marți că a încheiat un parteneriat cu Institutul Broad pentru a dezvolta noi kituri care vor permite secvențierea genetică la scară largă folosind o metodă nouă bazată pe tehnologia CRISPR, câștigătoare a Premiului Nobel. Într-un alt parteneriat cu Institutul Broad și Harvard, Illumina din San Diego va lucra la secvențierea cercetărilor de celule unice și va desfășura experimente folosind tehnologia de la Fluent BioSciences, recent achiziționată de companie.

Medicamentele pentru artrita reumatodiă și cancer, la mare căutare

Cardinal Health și-a ridicat prognoza de profit pentru 2025, mizând pe o cerere puternică pentru medicamentele de marcă și specializate din unitatea sa farmaceutică. Distribuitorii de medicamente au beneficiat de vânzările medicamentelor specializate utilizate pentru tratarea afecțiunilor complexe, cum ar fi artrita reumatoidă și cancerul, împreună cu versiunile mai ieftine ale medicamentelor biotehnologice complexe numite biosimilare. Acest lucru se întâmplă într-o perioadă în care prețurile medicamentelor generice continuă să scadă din cauza concurenței intense.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel