Știrile zilei în Farma. Concurență pe piața anti-rid. J&J obține sprijin pentru acordul de 6,5 miliarde de dolari în cazul talcului cancerigen

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@nijieimuart
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@nijieimuart

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei în domeniul farmaceutic.

J&J a obținut suficient sprijin din partea reclamanților pentru un acord de 6,5 miliarde de dolari, conform Bloomberg. Johnson & Johnson a depășit un prag esențial de sprijin pentru propunerea sa de acord de 6,5 miliarde de dolari privind zeci de mii de procese care susțin că pudra pentru bebeluși și alte produse pe bază de talc au cauzat cancer, conform unui raport Bloomberg.

Peste 75% dintre reclamanți au votat în favoarea propunerii, conform Bloomberg, un obstacol pe care J&J l-a stabilit pentru a treia încercare de a plasa o subsidiară în protecția falimentului pentru a rezolva litigiul, transmite Reuters.

Profit sub așteptări pentru CSL Ltd

Acțiunile CSL Ltd au scăzut cu peste 3% marți, după ce firma australiană de biotehnologie a prognozat un profit anual care a fost mai mare decât anul anterior, dar sub consensul pieței. Compania a prognozat un profit net statutar după taxe între 3,2 miliarde și 3,3 miliarde de dolari pe o bază de valută constantă pentru anul financiar 2025, o creștere de până la 13% față de 2024, susținută de performanța puternică a afacerii sale de producție a produselor din plasmă.

Novartis pierde prima încercare de a bloca genericul pentru cel mai bine vândut medicament pentru inimă

Novartis nu a reușit să convingă un tribunal federal să blocheze producătorul de medicamente generice MSN Pharmaceuticals de la lansarea propriei versiuni a medicamentului Novartis pentru insuficiență cardiacă, Entresto, conform unei decizii a tribunalului emisă luni.

Judecătorul Richard Andrews din Delaware a decis că șansele Novartis de a câștiga procesul de încălcare a patentului care contestă genericul sunt prea mici pentru a justifica suspendarea lansării de către MSN. Totuși, el a ordonat temporar ca MSN să nu vândă medicamentul în timp ce Novartis face apel la Curtea de Apel a Circuitului Federal al SUA.

Ascendis Pharma primește aprobarea din partea SUA pentru terapia cu tulburări hormonale

Ascendis Pharma a anunțat luni că Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a aprobat terapia sa pentru tratamentul pacienților adulți cu o tulburare hormonală, ceea ce a determinat o creștere de peste 10% a acțiunilor producătorului danez în tranzacționarea premarket.

Terapia Yorvipath a Ascendis va deveni singurul tratament aprobat pentru această afecțiune, numită hipoparatiroidism, în Statele Unite, după ce rivalul Takeda va opri fabricarea injecției sale, Natpara, la sfârșitul acestui an din cauza problemelor de aprovizionare.

Rivala Botoxului Revance va deveni privată într-o tranzacție de 924 milioane de dolari

Producătorul de injecții anti-rid Revance Therapeutics a acceptat să fie cumpărat de Crown Laboratories, o companie privată, într-o tranzacție evaluată la 924 milioane de dolari, inclusiv datoriile, căutând să obțină scala necesară pentru a concura mai bine cu rivalele din piața produselor estetice. Revance produce Daxxify, care concurează cu Botoxul de la AbbVie, în timp ce Crown, cu sediul în Tennessee, produce diverse produse de îngrijire a pielii și estetică, cum ar fi SkinPen pentru microneedling și crema anti-îmbătrânire StriVectin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel