Știrile zilei în Farma. Lilly și Novo Nordisk se întrec pe piața medicamentelor pentru slăbit. Dispozitivele medicale, la mare căutare

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@annalukianenko5091990
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@annalukianenko5091990

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul farmaceutic.

Lilly și Novo Nordisk se luptă pentru piața medicamentelor pentru slăbit, acum la raftul farmaciilor. Pe măsură ce medicamentul pentru slăbit Zepbound de la Eli Lilly câștigă teren în SUA în fața Wegovy de la Novo Nordisk, unii medici spun că principala lor considerație pentru prescrierea medicamentelor este simplă: care medicament pot obține pacienții lor efectiv de la farmacie?

Lilly a reușit rapid să obțină o cotă de piață de aproximativ 40% în SUA de la lansarea Zepbound în decembrie, atingând 130.000 de rețete pentru săptămâna care s-a încheiat pe 19 iulie, comparativ cu 200.000 pentru Wegovy, conform datelor IQVIA publicate în notele de analiză, transmite Reuters.

China va întări reglementările asupra substanțelor chimice folosite pentru fentanyl, spune Casa Albă

China a anunțat că va începe să adauge controale și reglementări asupra producției a trei substanțe chimice folosite pentru a produce fentanyl ilicit, a declarat Casa Albă marți, numind această mișcare "un pas valoros înainte". Este a treia acțiune semnificativă de acest gen de când Statele Unite și China au reluat cooperarea bilaterală în domeniul contracarării narcoticelor în noiembrie 2023, a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, Sean Savett, într-un comunicat.

Novartis și Viatris se confruntă cu un nou proces privind utilizarea neautorizată a celulelor "HeLa"

Novartis și Viatris au fost date în judecată de familia unei femei ale cărei celule tisulare au fost prelevate din corpul ei în anii 1950 și folosite pentru a alimenta cercetări și dezvoltări medicale. Moștenitorii lui Henrietta Lacks acuză Novartis și Viatris că au profitat ilegal de utilizarea celulelor "HeLa" pentru a crea medicamente care au fost "esentiale pentru prezența lor pe piață", fără a plăti sau a obține permisiunea de la moștenirea ei.

Baxter își ridică prognoza anuală de profit pe fondul cererii puternice pentru dispozitive medicale

Baxter International a anunțat marți că își ridică așteptările de profit pentru întregul an și a depășit estimările Wall Street pentru profitul din al doilea trimestru, datorită vânzărilor puternice de dispozitive medicale, stimulată de cererea robustă pentru îngrijirea medicală în rândul pacienților. Acțiunile companiei au crescut cu 3% până la 35,69 dolari în tranzacțiile de pre-market.

Producătorii de dispozitive medicale au beneficiat de cererea crescută pentru intervenții chirurgicale non-urgente, cum ar fi protezele de șold și genunchi, în ultimele trimestre, în special în rândul adulților în vârstă, care au amânat aceste proceduri în timpul pandemiei.

Producătorul Listerine Kenvue depășește estimările pe fondul vânzărilor puternice de produse esențiale pentru sănătate

Kenvue a depășit estimările Wall Street pentru profitul și veniturile din al doilea trimestru marți, fiind ajutată în principal de vânzările mai bune decât așteptările din unitatea de produse esențiale pentru sănătate, care vinde mărci precum Band-Aid, Listerine și Carefree. Acțiunile companiei au crescut cu 4,7% până la 19,05 dolari în tranzacțiile de pre-market.

Gland Pharma din India raportează o scădere surprinzătoare a profitului în T1 din cauza costurilor mari cu angajații

Gland Pharma din India, un producător de injectabile, a raportat marți o scădere surprinzătoare a profitului trimestrial din cauza costurilor ridicate cu angajații și a prețurilor mai mici pentru produsele sale în Statele Unite. Profitul net consolidat al companiei a scăzut cu aproape 26% până la 1,44 miliarde de rupii (17,2 milioane de dolari) pentru trimestrul încheiat pe 30 iunie. Analiștii se așteptau ca profitul să crească până la 2,09 miliarde de rupii, conform datelor LSEG.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel