Știrile zilei în Farma. Investiții masive în tratamente anti-Alzheimer. Investigații după retragerea insulinei

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@Paulina
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@Paulina

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei în domeniul farmaceutic.

Proprietarul Novo susține biotehnologia elvețiană Asceneuron într-o rundă de finanțare de 100 de milioane de dolari. Compania elvețiană de biotehnologie Asceneuron a anunțat marți că a strâns 100 de milioane de dolari de la investitori, inclusiv de la acționarul majoritar al Novo Nordisk, producătorul Wegovy, pentru a finanța dezvoltarea clinică a medicamentului său pentru boala Alzheimer.

Runda Seriei C a fost condusă de Novo Holdings, brațul de investiții al Fundației Novo Nordisk, care va deține un loc în consiliul de administrație al companiei cu sediul în Lausanne, transmite Reuters.

Vertex Pharmaceuticals acuză SUA într-un caz legat de terapia genetică

Vertex dă în judecată SUA în legătură cu programul de susținere a fertilității pentru terapia de editare genetică Casgevy. Vertex Pharmaceuticals a dat în judecată Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA luni, cerând o declarație judecătorească conform căreia un program de susținere a fertilității pentru pacienții care iau terapia lor de editare genetică Casgevy nu încalcă legile federale anti-mită.

Casgevy este aprobat pentru tratamentul a două tulburări genetice - boala celulelor falciforme și beta-talasemia dependentă de transfuzie - în Statele Unite.

Coasta de Fildeș lansează al doilea vaccin împotriva malariei

Al doilea vaccine împotriva malariei a fost lansat în Coasta de Fildeș, într-un nou moment important. Al doilea vaccine din lume împotriva malariei a fost lansat luni, în timp ce Coasta de Fildeș a început un program de vaccinare de rutină folosind vaccinurile dezvoltate de Universitatea Oxford și Institutul Serum din India.

Introducerea vaccinului R21, aprobat de Organizația Mondială a Sănătății, vine la șase luni după ce prima vaccină împotriva malariei, numită RTS,S și dezvoltată de compania britanică GSK, a început să fie administrată într-un program de rutină în Camerun.

Novo Nordisk este investigată pentru retragerea insulinei din SUA

Novo Nordisk este investigată pe Capitol Hill pentru retragerea insulinei Levemir de pe piața americană. Democrații din Senatul SUA se vor întâlni marți cu executivii Novo Nordisk pentru a discuta consecințele deciziei companiei de a opri vânzarea insulinei sale de acțiune lungă în țară, au declarat două surse informate despre întâlnire pentru Reuters.

Novo Nordisk va discuta cu reprezentanții senatorilor Jeanne Shaheen, Raphael Warnock și Elizabeth Warren. În aprilie, legislatorii au scris către companie exprimând îngrijorare în legătură cu decizia sa, anunțată în noiembrie, de a întrerupe definitiv Levemir până la sfârșitul anului 2024.

Philip Morris se confruntă cu obstacole în lansarea dispozitivului IQOS în SUA

Exclusiv: Campaniile vizează lansarea Philip Morris a dispozitivului său de tutun încălzit în SUA. Campaniile de sănătate au scris agențiilor de reglementare din SUA acuzând Philip Morris International că a distorsionat deciziile reglementate anterior, încercând să perturbe lansarea dispozitivului său de tutun încălzit IQOS în Statele Unite.

Compania de tutun cu cea mai mare valoare de pe piață a cheltuit miliarde de dolari pentru dezvoltarea produsului, pe care investitorii îl văd ca pe o componentă crucială. Totuși, are nevoie de permisiunea Administrației Alimentare și Medicamentelor din SUA pentru a-l vinde în cea de-a doua piață mondială ca mărime pentru tutun după venituri.

UnitedHealth raportează scăderi în profit din cauza unui atac informatic

UnitedHealth anticipează o lovitură mai mare asupra profitului anual din cauza costurilor de hack din februarie. UnitedHealth a prognozat marți o lovitură mai mare asupra câștigurilor din acest an din cauza unui atac informatic în februarie la unitatea sa de tehnologie, pe măsură ce oferă împrumuturi pentru a susține furnizorii de sănătate afectați și înregistrează cheltuieli mai mari pentru notificarea clienților.

Acțiunile companiei au scăzut cu 2,4%, în ciuda unui profit peste așteptări în al doilea trimestru, deoarece titanul asigurărilor de sănătate a cheltuit mai mult pentru serviciile medicale ale membrilor, o măsură urmărită de aproape de investitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel