Știrile zilei în Farma. Investiție majoră pentru vaccinul împotriva gripei aviare. Decizie în Delaware: Zantac și cancerul gastric

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@anyaivanova
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@anyaivanova

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul farmaceutic.

Un judecător din Delaware a respins solicitarea GSK și a altor producători de medicamente de a face apel împotriva unei decizii care permite continuarea a peste 70.000 de procese, argumentând că medicamentul Zantac pentru arsuri la stomac poate provoca cancer. Judecătorul Vivian Medinilla din Delaware Superior Court a decis că producătorii de medicamente, inclusiv Pfizer, Sanofi și Boehringer Ingelheim, trebuie acum să obțină permisiunea directă a Curții Supreme din Delaware pentru a face apel. GSK a confirmat că deja a înaintat apelul către această instanță.

Investiție majoră în vaccinurile împotriva gripei aviare

Guvernul SUA a alocat 176 de milioane de dolari către Moderna pentru a sprijini avansarea dezvoltării vaccinului său împotriva gripei aviare. Banii, furnizați de Autoritatea pentru Cercetare și Dezvoltare Biomedicală Avansată a SUA, vor fi folosiți pentru finalizarea dezvoltării și testarea în etapele finale a unui vaccin ARNm pre-pandemic împotriva gripei aviare H5N1. Această decizie vine în contextul îngrijorărilor crescute legate de focarele multiple ale virusului și recentelor infecții în rândul lucrătorilor din ferme de lactate începând cu luna martie.Top of Form

Viatris scapă de investigația antitrust

Compania mamă a declarat marți că unitatea Viatris a Mylan nu mai este investigată de Departamentul de Justiție al SUA în ceea ce privește acuzațiile de fixare a prețurilor în industria de medicamente generice. Mylan, împreună cu Teva Pharmaceutical Industries din Israel și Sun Pharmaceutical Industries din India, au fost supravegheate de către DOJ timp de peste opt ani pentru presupuse practici anticoncurențiale în afaceri.

Disputa Pfizer vs. Moderna în Regatul Unit

Disputa legală dintre Pfizer și Moderna pentru brevetele vaccinurilor lor COVID-19 pare să continue în Regatul Unit după ce Înalta Curte din Londra a emis o decizie mixtă cu privire la două dintre brevetele Moderna. Această hotărâre ar putea duce la un val de apeluri în procesul în desfășurare, în care Pfizer și partenerul său BioNTech au intentat proces Moderna în septembrie 2022. Scopul lor era anularea a două brevete deținute de Moderna, care, la rândul său, a ripostat câteva zile mai târziu cu acuzații de încălcare a propriilor sale brevete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel