Știrile zilei în Farma. Antibiotice, dezvoltate cu Inteligența Artificială. Terapie cu ARNm pentru cancer

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@rorozoa
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@rorozoa

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul farmaceutic.

Cilo Cybin a devenit marți prima companie de cannabis medicinal listată pe piața alternativă a Bursei de Valori din Johannesburg, Africa de Sud, în speranța de a profita de creșterea industriei legale a marijuana. Africa de Sud a legalizat marijuana pentru uz personal în 2018 și vânzarea de cannabidiol, un compus non-psihoactiv derivat din planta de cannabis, în 2019, transmite Reuters.

Antibiotice, dezvoltate cu OpenAI

Eli Lilly a anunțat marți că va colabora cu OpenAI pentru a utiliza inteligența sa artificială generativă în dezvoltarea de antimicrobiene destinate tratării bacteriilor rezistente la medicamente.

Terapie cu ARNm pentru cancer

China a aprobat terapia cu ARN mesager sintetic pentru cancer dezvoltată de CSPC Pharmaceutical Group pentru studii clinice, a anunțat compania farmaceutică chineză marți seara. Tehnologia ARN mesager sintetic a fost folosită și pentru dezvoltarea de vaccinuri în timpul pandemiei de COVID-19 de către CSPC și alte companii farmaceutice chineze, continuând să fie testată pentru noi aplicații, inclusiv tratamente pentru cancer.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel