Știrile zilei în Farma. Criză de penicilină. Dispozitivele medicale pentru inimă și diabet, vânzări record

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@usertrmk
stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@usertrmk

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul farmaceutic.

Novartis își ridică prognoza de profit pentru a doua oară datorită lui Cosentyx și Entresto. Compania farmaceutică elvețiană Novartis și-a revizuit ghidul de câștiguri pentru anul 2024 pentru a doua oară joi, stimulată de creșterea prescripțiilor pentru medicamente precum tratamentul pentru insuficiență cardiacă Entresto și medicamentul pentru artrită Cosentyx.

Într-o declarație, a indicat că venitul operațional ajustat pentru întregul an este de așteptat să crească cu procente "mid- to high teens", față de intervalul anterior estimat "low double-digit to mid-teens", transmite Reuters.

Abbott își ridică prognoza de profit pe fondul vânzărilor puternice de dispozitive medicale

Abbott Laboratories și-a mărit prognoza anuală de profit și a depășit estimările Wall Street-ului pentru câștigurile din al doilea trimestru joi, susținută de vânzările solide ale dispozitivelor sale pentru îngrijirea cardiacă și diabet.

Segmentul de dispozitive medicale al companiei a beneficiat de redresarea vânzărilor de valve cardiace și pacemakere, odată cu creșterea numărului de persoane, în special adulți mai în vârstă, care au optat pentru intervenții chirurgicale amânate în timpul pandemiei.

Cost Plus, compania lui Mark Cuban, importă penicilină pentru a rezolva penuria din SUA

Cost Plus Drug Company, firma online a lui Mark Cuban, a declarat miercuri că lucrează cu Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA pentru a importa și distribui temporar penicilină în țară.

 Farmacia online, care oferă medicamente comune la prețuri reduse, va importa și distribui imediat 1,2 milioane de unități de penicilină pentru a atenua penuria de Bicillin L-A de la Pfizer.

Ardelyx dă în judecată Departamentul de Sănătate al SUA în legătură cu un medicament pentru boala renală

Producătorul de medicamente Ardelyx a anunțat miercuri că a intentat un proces împotriva Departamentului de Sănătate și Serviciilor Umane al SUA și al Centrelor pentru Medicare și Medicaid Services (CMS) în legătură cu planul acestora de a include medicamentul său pentru boala renală în sistemul de plată Medicare.

Procesul susține că planul CMS de a include medicamentul Xphozah, împreună cu toate celelalte terapii de scădere a fosfaților administrate doar oral, în Sistemul de Plată Prospectivă pentru Boala Renală în Stadiul Final (ESRD) va afecta semnificativ și negativ alegerea pacienților și accesul lor rapid la medicamente importante.

Ardent Health fixează prețul IPO-ului sub intervalul țintă pentru a strânge 192 milioane de dolari

Furnizorul de servicii medicale Ardent Health a declarat miercuri că a stabilit prețul ofertei sale publice inițiale sub intervalul țintă pentru a strânge aproximativ 192 de milioane de dolari. Compania cu sediul în Nashville, Tennessee, care intenționa să își fixeze oferta între 20 și 22 de dolari pe acțiune, a vândut aproximativ 12 milioane de acțiuni la 16 dolari pe acțiune. Evaluarea IPO-ului plasează valoarea Ardent Health la aproximativ 2,3 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel