Oamenii de știință americani au descoperit că persoanele care dețin pisici nu au raportat că ar suferi de tulburări mintale sau sociale mai mult decât persoanele care au câini sau decât persoanele care nu dețin niciun animal de companie.
Această constatare a fost observată în pofida faptului că "proprietarii de pisici și de câini sunt cu regularitate descriși cu trăsături negative de personalitate", potrivit autorilor acestui studiu, ce a fost realizat la Universitatea California din Los Angeles (UCLA) și publicat de Royal Society.
„Nu am găsit nicio dovadă care să susțină stereotipul 'femeii cu pisici': proprietarii de pisici nu diferă de ceilalți stăpâni de animale prin prisma simptomelor autoraportate de depresie și de anxietate sau în ceea ce privește experiențele lor din domeniul relațiilor de cuplu", au adăugat autorii studiului.
„Din acest motiv, descoperirile noastre nu cadrează cu teoria potrivit căreia stăpânii de pisici sunt mai deprimați, mai anxioși și mai singuratici", au continuat cercetătorii americani.
Astfel de stigmate nu sunt însă asociate stăpânilor de câini, au notat ei.
Pozele cu pisici și singurătatea
Să ai un câine este "adeseori un fapt considerat sănătos" și "benefic pentru a-i motiva pe stăpânii acestor animale să facă exerciții fizice suplimentare".
De asemenea, autorii studiului au menționat faptul că Facebook a publicat recent o analiză care a descoperit că internauții care publică pe rețeaua de socializare fotografii cu pisici prezintă o mai mare probabilitate de a fi persoane celibatare în comparație cu utilizatorii care publică fotografii cu câini.
Studiul publicat de Facebook, care a folosit date prelevate de la 160.000 de internauți din Statele Unite, a descoperit, de asemenea, că persoanele care publică imagini cu pisici au cu 26 de prieteni mai puțin, în medie, decât aceia care publică fotografii cu câini.
Cercetarea realizată de UCLA sugerează, totodată, că stăpânii de pisici și de câini sunt mai sensibili decât persoanele fără animale de companie, care sunt capabile să se exprime atunci când se confruntă cu o emoție negativă.
În total, 561 de persoane au participat la studiul efectuat de cercetătorii de la UCLA, relatează Press Association și Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.