Spitalul "Sf Spiridon" Iaşi caută donatori de sânge cu Rh negativ şi grupa A II cu Rh pozitiv: E nevoie de 26 de unităţi pe zi

Sange - Foto: Freepik @seventyfour
Sange - Foto: Freepik @seventyfour

Spitalul "Sf Spiridon" Iaşi caută donatori de sânge cu Rh negativ şi grupa A II cu Rh pozitiv.

Dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sf Spiridon" Iaşi a declarată că unitatea medicală are nevoie de sânge din grupa A II sau din celelalte grupe dar care au RH negativ.

Potrivit sursei citate, în lunile iulie şi august scade numărul donatorilor de sânge. În plus, purtătorul de cuvânt a explicat că din cauza adresabilităţii foarte mari este nevoie zilnic de 26 de pungi de sânge.

"Pentru că numărul de pacienţi care au nevoie de transfuzii de sânge este în creştere, iar cel al donatorilor e în scădere, singura soluţie este să aducem sânge şi din celelalte judeţe. Deficitar este Rh-ul negativ.

Toate grupele cu Rh negativ. Pentru Rh pozitiv, avem nevoie de grupa A II. Sperăm ca prin participarea cât mai multor ieşeni şi cetăţeni din celelalte judeţe limitrofe să să putem asigura sunt cele necesar pacienţilor noştri care sunt din toată regiunea Moldovei.

Necesarul este, în medie, de 26 de unităţi pe zi. În afară de sângele propriu-zis, este nevoie şi de o serie de produse de sânge, cum ar fi de exemplu, masa eritrocitară, plasmă, concentrat trombocitar sau concentrat leucoplachetar care se prepară tot din sânge", a declarat dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sf Spiridon", potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel