Spitalul de Urgență Floreasca din București găzduiește cea mai importantă clinică de Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă din România.
Astăzi, clinica funcționează cu 19 cadre didactice distribuite în două secții, acoperind o gamă largă de intervenții chirurgicale și tratamente complexe. Unitatea deține 34 de paturi dedicate Chirurgiei Plastice și include primul și singurul centru de îngrijire a arșilor gravi din România, Centrul de Arși.
"La Spitalul Floreasca există clinica de Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă. Aceasta este sintagma care definește specialitatea la ora actuală. Am avut plăcerea și onoarea ca în urmă cu 40 de ani să fiu primul chirurg plastician în Spitalul Floreasca. La ora actuală este cea mai importantă clinică de Chirurgie Plastică din România.
Partea academică este formată din 19 cadre didactice care sunt distribuite în două secții. La ora actuală, Clinica de Chirurgie Plastică a Spitalului de Urgență Floreasca acoperă Secția de Chirurgie Plastică care are 34 de paturi și primul și singurul centru de îngrijire a arșilor gravi din România, care este Centrul de Arși, aceasta fiind cea de-a doua componentă aflată sub umbrela academică a disciplinei de specialitate", a explicat prof. dr. Ioan Lascăr, chirug plastician, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Vezi și: Alzheimer fără simptome. Activitățile cheie care întârzie semnele
Echipă medicală - FOTO: Freepik@Drazen Zigic
Îngrijire completă
În cadrul clinicii, pacienții beneficiază de o îngrijire completă și integrată, un model de excelență în domeniul medical românesc. Clinica de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca continuă să fie un reper de referință, având o infrastructură modernă și specialiști dedicați în tratarea celor mai severe cazuri de traumatisme și arsuri.
"În sfera de competență intră, în primul rând traumatismele grave care definesc existența și motivează existența Spitalului de Urgență Floreasca. Când vorbim de arșii gravi, acesta este locul ideal. Arsul grav este tratat în salon, nu îl mai miști. Acest pacient poate necesita intervenții de ortopedie, neurochirurgie.
Specialiștii care își desfășoară activitatea în spital vin, dispun de echipamentele corespunzătoare. Rezolvă problemele. Pacientul nu este plimbat prin secțiile sau cabinetele din spital", a mai explicat prof. dr. Ioan Lascăr, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.