Ce este spirulina, care sunt beneficiile ei, cu ce este diferită de chlorella și cum să o incluzi corect în dieta ta?
Spirulina conține tocoferol (vitamina E), beta-caroten (precursor al vitaminei A), acid nicotinic (aparține vitaminelor B), calciu, potasiu, magneziu, fier și multe altele.
Moringa, un super aliment, bun pentru sănătate: Proprietăți și contraindicații
Datorită compoziției sale bogate, spirulina are o valoare nutritivă ridicată și este o componentă excelentă a unei alimentații sănătoase.
Proprietăți utile ale spirulinei
Spirulina are o gamă largă de proprietăți utile și este potrivită pentru aproape toată lumea:.
1. Normalizează microflora intestinală.
2. Întărește sistemul imunitar.
3. Reduce nivelul de colesterol „rău” și trigliceride
4. Fiind bogată în proteine vegetale, spirulina este populară printre persoanele care țin o dietă pe bază de plante. Cu toate acestea, înainte de a mânca alge, este bine să consulți un specialist, care te va ajuta să le integrezi corect în dietă.
Aminoacizii, din care corpul uman construiește molecule de proteine, reprezintă aproximativ 70% din greutatea spirulinei.
5. Algele ajută la menținerea echilibrului de oligoelemente importante pentru funcționarea normală a organismului.
6. Spirulina este o sursă excelentă de vitamina B12, care este necesară, în special, persoanelor care nu consuma produse de origine animală.
7. Are proprietăți oncoprotectoare datorită conținutului de ficocianina, care este un antioxidant puternic. Potrivit cercetărilor, această substanță are capacitatea de a inhiba creșterea celulelor canceroase.
8. Normalizează nivelul zahărului din sânge
9. Are un efect benefic asupra stării pielii. Spirulina este folosită nu doar ca supliment alimentar pentru detoxifierea corpului, ci și în cosmetică. Din spirulină se fac măști și împachetări corporale. Algele curăță, întăresc și împrospătează pielea.
Cum să alegi spirulina și să o includă în dietă?
Atunci când alegi spirulina, este important să acorzi atenție calității. Algele tind să acumuleze diverși contaminanți (inclusiv metale grele) din mediul în care cresc, așa că alege produse de la producători cunoscuți și de încredere.
Spirulina se ia doar după consultarea unui medic și în doze mici pentru a studia reacția individuală a organismului. În continuare, trebuie să crești treptat cantitatea de alge și să monitorizezi starea corpului.
Produsele cu spirulina se găsesc sub forma de pulbere sau pastile. Este recomandat să adaugi pulbere de alge în mâncare, iar pastilele presate se iar înainte de mese ca supliment alimentar.
Medicii recomandă să iei spirulină într-un curs și este important să-ți monitorizezi cantitatea de lichid care intră în organism: 40 ml de apă la 1 kg de greutate corporală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.