Speranță de viață mai scăzută pentru locuitorii orașelor mici

Știați că locul în care trăiți vă poate determina speranța de viață pe care o aveți? Orașele mici oferă indicii referitoare la scăderea speranței de viață pentru locuitorii acestora, potrivit unui studiu. Institutul de Metrologie și Evaluare a Sănătății (IHME) din SUA a scos la iveală faptul că în aproape 40% din orașele mici din Statele Unite s-a înregistrat o scădere a speranței de viață între 2010 și 2014, declinul reflectând mai multe probleme care țin atât de statutul social și economic, cât și de accesul la îngrijirile medicale.

La nivel național, speranța de viață a americanilor a scăzut pentru al doilea an consecutiv, iar experții declară că este de așteptat un al treilea an de declin, potrivit raportului anual al Centrului pentru Prevenirea Bolilor. Americanii se pot aștepta acum să trăiască 78,6 ani, în scădere de la 78,9 în anul 2014, iar speranța de viață se așteaptă să scadă la 64 de ani până în 2040, în condițiile în care Statele Unite cheltuiesc de două ori mai mult pentru îngrijiri medicale decât orice altă națiune industrializată.

,,O scădere a speranței naționale de viață nu s-a înregistrat la noi de când epidemia SIDA a explodat la începutul anilor 1990", a declarat dr. Georges Benjamin, directorul executiv al Asociației Americane de Sănătate Publică.

Droguri, alcoolism, sinucideri

Decesele cauzate de supradoze, în special la adulții mai tineri și la bărbați, s-au dublat din 2010 până în 2016, ajungând la peste 40.000. Rata națională a sinuciderii s-a dublat și ea în ultimii 10 ani, arată WebMd.com.
Creșterea mortalității cauzate de droguri, sinucideri și alcoolism - în special pentru americanii de culoare albă, de vârstă mijlocie reprezintă ceea ce oamenii de știință Anne Case și Angus Deaton numesc "moartea disperării". Case și Deaton au constatat că numărul acestor decese a crescut de la sfârșitul anilor 1990, atât în zonele rurale, cât și în zonele urbane.

Epidemia de opiacee este doar o parte dintr-un grup complex de motive care au crescut mortalitatea. Dr. Ali Mokdad, profesor de știință în domeniul măsurătorilor din sănătate la Universitatea din Washington, a găsit patru cauze generale care stau la baza declinului speranței de viață: factorii socio-economici precum veniturile și educația, accesul la îngrijiri de sănătate a persoanelor neasigurate, calitatea asistenței medicale, inclusiv durata de tratament și, cel mai important, factori care pot preveni anumite probleme de sănătate, cum ar fi fumatul, obezitatea și hipertensiunea arterială.

Bristol, cea mai mare scădere a speranței de viață în ultimii ani

Orașul Bristol din Virginia a înregistrat cea mai mare scădere a speranței de viață în perioada 2010 și 2014, potrivit studiului. Bristol are în jur de 18000 de locuitori și se luptă cu datorii, astfel că unul din cinci locuitori locuiește în sărăcie.

,,Accesul limitat la alimentele nutritive și ratele ridicate ale bolilor cronice pot contribui la problemele de sănătate din zonă. Unul din cinci oameni care trăiește în Virginia, Bristol are peste 65 de ani, potrivit Biroului de recensământ și pe măsură ce populația îmbătrânește, decesele cauzate de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă vor începe să crească din nou", a declarat , dr. Michael Kramer din Bristol.
Alte orașe mici din SUA se confruntă cu provocări similare în domeniul sănătății, cum ar fi obezitatea și îmbătrânirea populației.

"Suntem o națiune atât de bogată, dar cheltuim mult mai puțin pe serviciile sociale decât celelalte națiuni industrializate", a remarcat prof.dr. Mokdad, care e de părere că cercetarea ar putea ajuta guvernul și organizațiile nonguvernamentale să identifice și să abordeze disparitățile în materie de sănătate.

Cercetări noi privind estimările legate de speranța de viață în mediul urban ar putea fi derulate în viitor, cu accent pe rolul pe care-l joacă discriminarea pacienților în privința accesului lor la servicii medicale.

,,Speranța de viață spune multe despre cum am progresat ca rasă umană și cum ne îmbunătățim sănătatea și viața noastră aici pe Pământ", a conchis dr. Georges Benjamin.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel