Retinoizii sunt soluția minune pentru tenul cu imperfecțiuni. Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a vorbit la Pastila de Frumusețe de la DC Medical despre importanța retinoizilor pentru tratarea tenului cu imperfecțiuni.
”Curățarea este esențială și, dacă nu ne permitem să investim în produse dedicate, curățarea trebuie făcută temeinic, esențial pentru a lăsa tenul să respire. Retinoizii, militez pentru ei în orice secundă a zilei e important să folosim creme pe bază de retinoizi, dar să le folosim exact așa cum scrie pe indicațiile lor pe prospect sau să le folosim într-un mod foarte ordonat.
Retionizii sunt clar standardul de aur în acnee, incontestabil. Fiind un activ intens, un activ tare în funcție de clasa de retinoizi pe care o folosim, ei pot să stimuleze. Prima dată retinoizii, stimulează acneea. Deci prima dată când începem o terapie cu retinoizi, o să se augmenteze acneea de pe față. Au un mecanism de acțiune care o să-mi aducă la suprafață tot ce este de adus, iar pielea o să arate foarte rău la început”, a declarat la Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News, Ioana Moldovan, fondatorul PLUSH BIO.
Atenție la cum îi folosiți
Retionizii trebuie folosiți conform indicațiilor. Altfel, ei pot face mai mult rău decât bine.
”Ei chiar au un dicton și anume: înainte de a face bine fac rău. Al doilea lucru neplăcut pe care-l aduc retioizii este iritația pielii, pentru că sunt niște active agresive. Dar dacă îi oferim tenului așa cum trebuie și nu dăm în fiecare seară toată noaptea, aici e cea mai mare greșeală.
Vrem să reacționeze mai repede, dăm în fiecare seară retinol pe față și dăm în strat gros și atunci peste 3 zile o să ne trezim că ne-a explodat fața, o să ne trezim că suntem iritați, o să ne trezim că nu mai putem să punem nici măcar apă pe față. Retionizii trebuie introduși în rutină în mod progresiv, trebuie introduși treptat trebuie să stăm prima dată o oră.
Avem un kit. Este faza 1, faza de atac în imperfecțiunile acneice. Retinolul va fi folosit de două ori pe săptămână, câte o oră seara. Apoi clătim și punem produsul de întreținere. Retinoizii trebuie introduși treptat și deștept. Nu e important să punem mult, e important să punem atât cât trebuie. Dacă îi folosim așa cum trebuie, rezultatele sunt fabuloase și definitive”, a mai subliniat Ioana Marinescu.
Vezi mai multe în VIDEO
Ce nu trebuie să aplici pe tenul acneic. Marinescu: Sunt timpi pentru fiecare
În cazul tenurilor cu acnee, dermatită sau rozacee, îngrijirea este mai diferită decât în alte situații. ”Acolo îngrijirea ar trebui să fie foarte țintită. Sunt două căi pe care trebuie să o luăm.
Din punctul meu de vedere, prima cale este să consultăm un medic dermatolog, specialist pe problemele noastre. Și după ce am avut tratamentul medicamentos, pe care acesta îl prescrie, mentenanța este minunat să fie făcută cu produse cosmetice dedicate tipului de ten, dar cu siguranță, dacă avem un ten cu acnee, un ten cu probleme este foarte important să nu folosim produse anti-rid, de exemplu, pentru că ele or să-mi stimuleze anumite lucruri și nu asta vrem.
Cred că înainte de orice trebuie să ne rezolvăm problemele feței și după aia să ne îngrijim de partea de frumusețe”, a declarat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermato-cosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie în emisiunea Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News.
”De exemplu, doamnele care aleg varianta cosmetică și care apelează la Plush, când au imperfecțiuni, întotdeauna îmi spun Abia aștept să folosesc și crema anti-rid. Sunt timpi pentru fiecare. Îngrijirea pentru anumită problemă, în funcție de modul în care dorești să îngrijești, medical sau cosmetic, atunci îngrijirea trebuie făcută foarte blând și foarte țintit. Eu am avut acnee până la 32 de ani, de la 16 ani. (...) Acneea crează frustrări, depresie”, a mai spus Ioana Marinescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.