Șofranul, antidepresivul auriu. Este considerat afrodisiacul natural

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
sofranul - FOTO: Freepick
sofranul - FOTO: Freepick

Șofranul este o plantă de primăvară apreciată pentru culoarea să plăcută, faima sa mitică şi puterea sa vin de la staminele sau firele sale intens colorate.

Șofranul este foarte scump din cauza dificultății de recoltare. Fermierii trebuie să recolteze firele delicate din fiecare floare cu mâna. Apoi încălzesc firele pentru a scoate aroma șofranului. Această muncă suplimentară face din șofran unul dintre cele mai scumpe condimente din lume. 

Oferă protecție împotriva cancerului

Potrivit studiilor, șofranul oferă protecție împotriva cancerului. Șofranul conține caroten, solubil în apă numit crocin, care este responsabil pentru o mare parte din culoarea aurie. Potrivit Meds Safety, crocinul are capacitatea de a elimina celulele cancerigene.

Cercetătorii din Mexic care au studiat extractul șofran au descoperit că acesta are capacitatea de a inhiba celulele maligne umane. Nu numai că condimentul inhibă celulele care au devenit canceroase, dar nu are un astfel de efect asupra celulelor normale și stimulează de fapt formarea lor și a limfocitelor.

Vezi și: Părinții beneficiază de sprijin pentru îngrijirea copiilor cu cancer. Ciuhodaru: Oncologia pediatrică a fost și este întotdeauna o prioritate pentru mine

Stimulează memoria

Studii recente au demonstrat, de asemenea, că extractul de șofran, în special crocinul, este util în tratamentul legat de tulburări mentale. În Japonia, șofranul este încapsulat și utilizat în tratamentul bolii Parkinson, pierderi de memorie și inflamație.

Eficient la pubertate

Șofranul are un efect stimulator general. Un vârf de cuțit de șofran zdrobit într-o lingură de lapte de masă este util pentru a stimula hormonii și pentru a aduce efectul dorit.

Crește vitalitatea

În libidoul scăzut, șofranul poate fi folosit că sexual și poate fi consumat dizolvat într-o cantitate mică, într-un pahar de lapte la culcare. Afrodisiacele sunt alimente sau suplimente care ajută la stimularea libidoului. Studiile au arătat că șofranul poate avea proprietăți afrodisiace - în special la persoanele care iau antidepresive, potrivit Healthline.

Vezi și: Cancerul, a doua cauză a mortalității în România. Baciu: Cancerul nu mai este o sentinţă de condamnare la moarte

Oferă protecție împotriva frigului

Șofranul este un tonic stimulant și foarte eficient pentru a trata frigul și febra. Șofranul amestecat în lapte și aplicat pe frunte ameliorează rapid frigul.

Tratează depresia

Șofranul este poreclit condimentul soarelui. Acest lucru nu se datorează doar culorii sale distincte, ci și faptului că vă poate ajuta să vă luminați starea de spirit.

Într-o revizuire a cinci studii, suplimente de șofran au fost semnificativ mai eficiente decât placebo la tratarea simptomelor de depresie ușoară până la moderată.

Vezi și: Ceapa, beneficii unice pentru sănătate. Reduce inflamațiile și reglează zahărul din sânge

Ceaiul de șofran

La 250 ml de apă clocotită se adaugă o linguriță de șofran mărunțit. Se acoperă totul și se lasă la infuzat pentru 15 minute, după care se strecoară și se consumă ceaiul pe durata zilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel