Cercetătorii australieni au analizat datele a 3.659 de sondaje ale părinților și au testat 84 de posibilități diferite ca să evalueze efectul utilizării telefonului asupra părinților în funcție de modul de folosire a smartphone-ului: de petrecere a timpului cu familia și de asociere sau nu cu conflictul familial. Rezultatele au arătat că folosirea smartphone-ului a fost asociată cu o mai bun (nu mai rău) parenting. Autorii au remarcat că, mai ales având în vedere medii familiale diverse, smartphone-urile joacă mai multe roluri în viața de familie, iar atunci când nu au un impact puternic asupra timpului familial, pot avea un rol pozitiv în procesul de parenting.
”Am găsit foarte puține dovezi ale problemelor și sperăm că aceste date ne ajută să ne îndreptăm către conversații mai constructive și mai nuanțate în jurul diverselor experiențe ale familiilor cu tehnologie, riscuri reale asociate părinților și unde putem susține cel mai bine”, susțin cercetătorii, într-un comunicat.
Studiul, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.