Alimentul care nu ar trebui să ne lipsească. Este aur pentru sănătate. Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a explicat, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola de ce slănina este atât de benefică și de ce consumul de ulei de măsline zilnic este interzis.
”Avem nevoie de proteină, cum ar fi slănina. Avem nevoie de ea pentru creier și pentru ficat ca de aur. Dacă facem niște cartofi prăjiți, e bine să amestecăm niște untură cu ulei.
Consumul numai de ulei de măsline este interzis. Cine are un doctorat în alimentație, niciodată nu îți va spune să nu mănânci untură, unt”, a spus Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
Slănina, beneficii
Slănina este o sursă bogată de grăsimi saturate, sodiu și colesterol și, în general, nu este considerată un aliment sănătos. Cu toate acestea, în cantități moderate și ca parte a unei diete echilibrate, slănina poate aduce unele beneficii pentru sănătate. Este important să menționăm că nu ar trebui să fie consumată în exces din cauza conținutului ridicat de grăsimi saturate și sodiu.
Slănina este densă caloric și poate oferi energie rapidă datorită conținutului ridicat de grăsimi. În plus, conține proteine, care sunt esențiale pentru menținerea și dezvoltarea țesuturilor corpului.
Slănina conține niacină (vitamina B3), vitamina B12, zinc și fosfor, care sunt nutrienți importanți pentru sănătate. Slănina poate adăuga savoare și textură la diferite preparate culinare, făcând mesele mai gustoase și satisfăcătoare.
Cu toate acestea, este esențial să rețineți că slănina este, în general, bogată în grăsimi saturate, ceea ce poate crește riscul de boli cardiovasculare și poate contribui la creșterea nivelurilor de colesterol. Consumul excesiv de sodiu poate duce, de asemenea, la probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială.
Din acest motiv, este recomandat să consumați slănina cu moderație și să o includeti într-o dietă echilibrată care conține o varietate de alimente sănătoase, cum ar fi legumele, fructele, cerealele integrale, leguminoasele și surse de proteine slabe.
Dacă aveți probleme de sănătate specifice, cum ar fi boli de inimă sau niveluri ridicate de colesterol, este important să discutați cu un profesionist din domeniul sănătății pentru a determina cum poate fi inclusă slănina în dieta dumneavoastră fără a pune în pericol sănătatea.
VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.