Siropul de brad, beneficii. O linguriţă pe stomacul gol, efect pentru OBOSEALĂ și stres

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Siropul de brad – FOTO: Pexels@Charlotte_May
Siropul de brad – FOTO: Pexels@Charlotte_May

Siropul de brad, licoarea care o pregătim încă din lunile de vară, și ne ține departe de răcelile din sezonul rece.

Siropul de brad este considerat o licoare tămăduitoare pentru persoanele care nu au poftă de mâncare sau chiar pentru durerile de gât. Siropul de brad se pregătește din timpul verii și este folosit, în special, iarna, atunci când din cauza frigului apare și durerea de gât.

Beneficiile siropului de brad

Siropul de brad are rol terapeutic pentru mai multe afecțiuni. Este un tonic pulmonar cu efecte antiseptic și un remediu tradițional pentru:

- calmarea tusei

- diuretic cu efect blând

- adjuvant în afecţiuni respiratorii şi pulmonare: viroze, faringite, laringită, bronşite, pneumonie

- ameliorator al funcţiei căilor renale

- întăritor al sistemului imunitar

Vezi și: Alergia la OU și legătura cu vaccinul. Mituri desființate de medicii alergologi

Recomandat persoanelor cu sistemul imunitar scăzut

Siropul de brad este recomandat tuturor persoanelor, în special celor care sunt expuse frecvent îmbolnăvirilor din cauza sistemului imunitar scăzut.

Pentru anemii se urmează o cură de 3 săptămâni, în care înainte de fiecare masă se iau 1-3 linguriţe din acest produs, diluate într-un pahar cu apă.

Pentru probleme respiratorii: se ia câte o linguriţă, de fiecare dată când simţim nevoia şi de preferat împreună cu miere. Să nu se depăşească 5 linguriţe pe zi.

Pentru migrene se folosește în ceai, în loc de miere sau zahăr.

Pentru oboseală intelectuală şi stres siropul de brad de folosește în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol se ia câte o linguriţă din acest produs.

Pentru tratarea tusei, siropul de brad se amestecă o linguriţă cu miere şi se ia de mai multe ori în decursul unei zile.

Vezi și: Variola maimuței, boala virală rară, a reapărut în Europa. Dorobăț, despre simptome și transmitere: Duce la surprize

Se prepară vara

Siropul de brad se prepară vara, atunci când se culeg mugurii de brad și cetina. Au o culoare de verde crud, catifelat. Perioada de recoltare poate începe în prima jumătate a lunii mai și se poate extinde chiar și în luna iunie în unele zone mai înalte, zone montane. Sunt indicate zonele nepoluate. Se recoltează când dimensiunile au ajuns la 3 cm și nu au depășit 7 cm.

Mugurii şi se lăsă de seara până dimineaţa într-un vas cu apă rece, dimineaţa se mai trec prin câteva ape pentru îndepărtarea impurităţilor, apoi se toarnă apă rece și se pun la fiert timp de o oră.

Lichidul obținut se strecoară, iar apa rămasă se cântărește și se adaugă un kilogram de zahăr la un litru de apă, iar apoi se pune la fiert până în momentul în care se obține siropul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel