Sipavibart, medicamentul care previne COVID de la AstraZeneca, a primit o aprobare de la EMA

Sipavibart - Foto: Freepik @marketlan
Sipavibart - Foto: Freepik @marketlan

Cererea AstraZeneca pentru medicamentul de prevenire COVID primește o evaluare accelerată în UE.

AstraZeneca a anunțat luni că Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) - autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană - a acceptat o cerere de autorizare de piață pentru medicamentul său experimental și intervențional de prevenire COVID-19, sipavibart, pentru o evaluare accelerată.

Această decizie vine în urma datelor pozitive obținute dintr-un studiu de fază avansată, care au arătat că medicamentul reduce riscul de infectare la pacienții cu imunitate mai scăzută.

"Comitetul pentru Produse Medicamentoase destinate Utilizării la Oameni al EMA a acordat sipavibart evaluare acclerată, considerându-l de interes major pentru sănătatea publică și inovația terapeutică", a declarat compaia farmaceutică anglo-suedeză, notează Reuters.

Procesul de evaluare accelerată are a scop accelerarea procesului de revizuire a cererii de autorizare pe piață de către EMA.

AstraZeneca a achiziționat supavibart de la RQ Bio în mai 2022.

Mai devreme în acest an, compania a retras vaccinul său COVID-19, unul dintre primele și cel mai larg utilizate, invocând "excedentul de vaccinuri actualizate disponibile" în contextul pandemiei.

Prof. Paul Loubet, profesor de boli infecțioase, Universitatea din Montpellier, șeful departamentului de boli infecțioase și tropicale, Spitalul Universitar din Nîmes, Franța, și investigatorul studiului SUPERNOVA, a declarat că: "Povara bolii COVID-19 rămâne ridicată pentru pacienții imunocompromiși care sunt afectați în mod disproporționat în comparație cu populația generală, în ciuda vaccinării. Având în vedere că se preconizează o creștere a numărului de cazuri în lunile de iarnă, adăugând o presiune mai mare asupra sistemelor de sănătate întinse, sipavibart are potențialul de a fi o opțiune importantă pentru pacienții imunocompromiși care rămân la risc și a demonstrat protecție împotriva COVID-19 într-un mediu cu variante mixte", potrivit AstraZeneca.

Mai mult, Iskra Reic, vicepreședinte executiv, Vaccinuri și terapii imune, AstraZeneca, a declarat: "Pacienții imunocompromiși nu au în prezent opțiuni de protecție împotriva COVID-19 în Europa în afara vaccinării, care adesea nu este suficientă pentru a-i proteja împotriva rezultatelor grave ale COVID-19. Suntem încântați că EMA a acceptat această cerere de reglementare cu o procedură de evaluare accelerată și vom depune eforturi pentru a aduce sipavibart la acești pacienți extrem de vulnerabili".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel