Sindromul burnout și stresul emoțional, cauzele suferinței unor medici britanici

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

O treime dintre medicii britanici ar suferi de burnout - epuizare fizică și psihică și stres - și de stres traumatic secundar, epuizarea cauzată de compasiunea aratată pacienților, susține un sondaj.

Burnout, stres emoțional. Un sondaj al Institutului Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie susține că aproape o treime dintre doctori suferă de burnout și stres traumatic secundar, ultimul generat de un mare consum emoțional din pricina compasiunii arătate pacienților. Medicii de la Urgențe și cei de familie sunt cel mai probabil afectați. Aceștia ar avea cele mai mari niveluri de epuizare și stres, potrivit analizei realizate și publicate în revista BMJ Open.

Dr. Chaand Nagpaul, președintele Asociației Medicale Britanice, a declarat: „Anii de subfinanțare sistemică și deficiențe serioase de forță de muncă arată că medicii din NHS lucrează mai mult timp în medii foarte stresante, cu puțin personal, iar rezultatul le afectează starea de bine".

Rezultatele sondajului au la bază răspunsurile a 1.651 de medici care au completat un sondaj în toamna anului trecut. Medicii din spitale s-au dovedit a fi mai rezistenți decât medicii de familie, iar consultanții, mai rezistenți decât medicii recent calificați. Alte concluzii: aproape 1 din 3 medici (31%) a avut un nivel ridicat de burnout, aceeași proporție a avut stresul traumatic secundar; 1 din 4 au spus că sunt supuși mult stresului; 18% dintre participanții la sondaj au avut „simptome semnificative din punct de vedere clinic al PTSD", inclusiv flashback-uri, furie și senzație la marginalizare.

"Un studiu BMA a constatat anul trecut că opt din 10 medici aveau un risc semnificativ de burnout și 27% au fost anterior diagnosticați cu o stare de sănătate mintală. Multe trusturi ale NHS au răspuns stresului și arderii în rândul personalului, făcând pași precum oferirea de yoga, pilates și sesiuni de fizioterapie și încurajarea personalului să facă pauze regulate. Între timp, un studiu separat a descoperit că aproape unul din cinci medici care dau naștere bebelușilor suferă de tulburare de stres posttraumatic, asistând la evenimente în suferință în activitatea lor. Într-un sondaj efectuat la 1.095 de obstetricieni și ginecologi din Marea Britanie, două treimi au spus că au întâlnit situații traumatice în timpul travaliului și la naștere", potrivit The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel