Tremorului, rigiditatea și lentoarea în mișcare sunt trei semne timpurii care ar anunța boala Parkinson.
”Trei simptome cheie care se dezvoltă la începutul bolii Parkinson sunt tremorul, de obicei pe o parte a corpului (mână, picior) atunci când persoana este în repaus. Al doilea simptom este rigiditatea sau rezistența la mișcare atunci când cineva încearcă să miște articulația persoanei sau manifestată prin dificultăți în a trece de la poziția șezut în picioare. Al treilea simptom este numit bradikinezie, sau lentoare în mișcare, cu mișcări mici. Se modifică totodată mișcările fine, cu un scris tipic cu litere foarte mici (micrografie) și expresia feței neutră, fără mimică (persoana are adesea o expresie sumbră sau gravă în majoritatea circumstanțelor). Această afecțiune este denumită „față de pokerist”, explică medicul cardiolog Vasi Rădulescu, pe blogul său.
Potrivit doctorului citat, ”tremorul bolii Parkinson apare de obicei mai întâi într-o singură parte a corpului (degete, mână, picior) și este în repaus, încetează în timpul mișcării și în somn”.
”Următoarele sunt simptome pe care unii pacienți cu boala Parkinson le pot dezvolta mai ales pe măsură ce boala progresează, dar nu sunt obligatorii sau prezente în toate cazurile: tremurături bilaterale, insomnii, afectarea vorbirii, constipație, probleme de înghițire, hipersalivație, control dificil al urinării, durere, oboseală, tulburări neurologice – depresie, anxietate, demență, halucinații, confuzie, lentoare a gândirii”, mai adaugă medicul Vasi Rădulescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.