Shannen Doherty a murit. Avea cancer la sân

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
shannen doherty - FOTO: Captură YouTube@Entertainment Tonight
shannen doherty - FOTO: Captură YouTube@Entertainment Tonight

Shannen Doherty a murit. Avea cancer la sân

Shannen Doherty a murit la vârsta de 53 de ani după o luptă cu cancerul de sân. Actrița, în vârstă de 53 de ani, a jucat în serialul Beverly Hills 90210, potrivit Daily Mail.

"Trebuie să spun că există o notă de optimism acolo, și această optimism constă în faptul că structura moleculară a celulelor mele canceroase s-a schimbat recent, ceea ce înseamnă că acum există mult mai multe protocoale pe care să le încerc.

Deci, știi, pentru prima dată în câteva luni, probabil, simt speranță pentru că acum există atât de multe protocoale noi. Înainte eram sperioasă, dar îmi făceam încă planuri. Acum sunt ca, 'oh, nu mai trebuie să mă pregătesc. Trebuie să merg în vacanță. Trebuie să merg din nou cu barca și să explorez locuri", a spus Shannen Doherty în podcastul ei, în data de 25 iunie.

În 2017 cancerul de sân a intrat în remisie, însă doi ani mai târziu, acesta a recidivat în stadiul 4 cu metastaze la creier și oase.

La începutul acestui an, Shannen Doherty mărturisea că a început un nou tratament. Actrița din Beverly Hills 90210 a relatat că un nou tratament prin infuzie a avut rezultate remarcabile. 

"Am început să văd o diferență după al șaselea sau al șaptelea tratament, când am observat cum bariera hemato-encefalică s-a deschis efectiv", a explicat Shannen Doherty, la începutul acestui an, într-un episod al podcastului său "Let's Be Informative", conform ENews.

Diagnosticată cu cancer la sân în 2015, Shannen a intrat în remisie doi ani mai târziu, dar a fost diagnosticată cu cancer în stadiul 4 în 2019. Recent, a dezvăluit că boala s-a răspândit și în creier și în oasele sale.

Cancerul de sân, simptome

Cancerul de sân este o formă de cancer care începe prin dezvoltarea anormală a celulelor în țesutul sânului. În Statele Unite, după cancerul de piele, cancerul de sân este cel mai frecvent diagnosticat la femei. Totuși, cancerul de sân nu este limitat doar la femei, deoarece toată lumea are țesut mamar și poate dezvolta această afecțiune.

În ultimii ani, rata de supraviețuire în cazul cancerului de sân a înregistrat creșteri semnificative, iar numărul de decese cauzate de această boală a scăzut constant. Aceste progrese se datorează în mare parte sprijinului extins pentru conștientizarea cancerului de sân și finanțării cercetărilor în domeniu.

Semnele și simptomele cancerului de sân pot include:

- Prezența unui nodul sau a unei zone îngroșate în țesutul sânului care se simte diferit față de restul țesutului.

- Modificări ale aspectului sfârcului, cum ar fi aplatizarea acestuia sau retragerea acestuia în interior.

- Schimbări în culoarea pielii sânului. La persoanele cu piele albă, pielea sânului poate prezenta nuanțe de roz sau roșu, în timp ce la cele cu piele de culoare mai închisă, pielea sânului poate fi mai închisă decât restul pielii de pe piept sau poate avea o nuanță roșie sau mov.

- Modificări în dimensiunea, forma sau aspectul sânului.

- Schimbări ale aspectului pielii de deasupra sânului, cum ar fi aspectul de coajă de portocală sau de piele marmorată.

- Descuamarea, cojirea sau crustarea pielii de pe sân, potrivit Mayo Clinic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel