Vezi și:
Curtea de Apel Bucureşti a oferit motivele pentru care magistraţii au dispus, pe 20 august, eliberarea din arest a doctoriţelor de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului "Sfântul Pantelimon", acuzate de omor calificat în dosarul deceselor suspecte.
Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti susţin că nu există probe care să le incrimineze pe cele două doctoriţe de la Spitalul "Sfântul Pantelimon" inculpate pentru omor calificat, declaraţiile asistentelor sunt considerate "simple bârfe", iar pasaje din referatul anchetatorilor au avut menirea să "fascineze opinia publică".
Într-un document de 34 de pagini, judecătorii au respins toate susţinerile Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, concluzia fiind că nu există probe care să le incrimineze pe cele două doctoriţe, potrivit Agerpres.
Medicul Radu Țincu ne-a vorbit despre cazul de la Spitalul Sfântul Panelimon și spune că un astfel de eveniment a scăzut și mai mult încrederea oamenilor în medici și spitale.
"În cazul de la Pantelimon, societatea s-a inflamat foarte mult și s-a creat ideea că medicul vine la spital să omoare pacienți. Este fals!
Medicii vin la spital să salveze pacienți. Nu cred că poate cineva să creadă că la raportul de gardă ne gândim pe care din pacienți îl omorâm astăzi.
Bani mai mulți nu iei dacă omori pacienții și dacă nu sunt locuri în spitalul meu, există spitale suport care pot să preia din acești pacienți.
Dacă un pacient moare și vine altul la schimb, efortul pe care-l depui, pentru un pacient care se internează re nevoie de o serie de măsuri pe care trebuie să i le aplici, trebuie să montezi tot felul de dispozitive. E mult timp pe care-l consumi pentru un astfel de pacient.
Interesul pentru medic este ca pacientul să trăiască cât mai mult, pentru că e un pacient pe care-l cunoști, pentru că l-ai văzut 20 - 30 de zile, îl cunoști. De ce să iei un pacient nou pe care nu-l cunoști și la care trebuie să depui efort.
Sigur, justiția o să-și spună concluziile asupra cazului de la Spitalul Sfântul Pantelimon.
Au distrus încrederea în sistem. După evenimentul de la Pantelimon am vorbit de foarte multe ori cu aparținători care au venit să mă întrebe dacă procedăm la fel, dacă dăm noradrenalină. Oamenii au început să generalizeze acel eveniment și au început să-și piardă încrederea într-un sistem de sănătate șubrezit. Imaginea sistemului de sănătate din România și așa nu este una favorabilă.
Astfel de evenimente care au fost generalizate au dus la o isterie națională că spitalele din România sunt lagăre de exterminare", a declarat medicul Radu Țincu, șeful Secției de Toxicologie din Spitalul de Urgență Floreasca din București, expert al Agenției Europene pentru Droguri, în emisiunea #Rezist, moderată de Oana Stănciulescu.
"ATI nu este o secție unde capeți nemurirea. În ATI ne luptăm să salvăm pacientul, dar sunt boli care nu mai pot fi salvate", a mai spus medicul Radu Țincu.
Vezi mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.