Sezonul căpușelor. Cum eviți înțepătura insectelor

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Sezonul capuselor face victime
Sezonul capuselor face victime

Sezonul căpușelor a început. Autoritățile în domeniul sănătății au început să emită avertizări pentru populație și sfaturi pentru a evita înțepăturile, ce pot provoca boli grave.

Odată cu încălzirea vremii, activitatea căpuşelor se intensifică, crescând pericolul pentru boala Lyme, dar şi pentru alţi germeni transmişi prin căpuşe, scrie agerpres.ro, citând un comunicat de presă al Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

Instituția face publică anual o serie de avertizări către populaţie şi lucrătorii în aer liber de aplicare corectă a măsurilor de prevenire a înţepăturilor de căpuşe.

Măsuri de protecție

Printre principalele măsuri de protecţie împotriva înţepăturilor de căpuşe, DSP enumeră utilizarea de îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvată la ieşirile în spaţii verzi, adică închisă, care să nu lase pielea expusă; aplicarea de repelenţi, atât pe piele, cât şi pe haine, analizarea cu atenţie a corpului la întoarcerea din natură şi îndepărtarea imediată a căpuşelor ataşate, preferabil la cel mai apropiat serviciu de urgenţe.

DSP Sibiu a reinstruit furnizorii de servicii medicale privind managementul cazurilor de înţepături de căpuşe și a cerut sprijinul DSVSA Sibiu pentru aplicarea de măsuri în vederea reducerii căpuşelor.

De asemenea,  a informat mai multe instituţii din judeţ în scopul reducerii riscului profesional pentru această boală.
Conform datelor centralizate din cele şase unităţi spitaliceşti din Sibiu, de la sfârşitul lunii martie 2019, până acum, s-au prezentat la spital 62 de pacienţi cu înţepături de căpuşe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel