Serviciile de Ambulanță vor fi coordonate de DSU, cu acordul Ministerului Sănătății

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
serviciile de ambulanta - FOTO: Pexels@Pavel_Danilyuk
serviciile de ambulanta - FOTO: Pexels@Pavel_Danilyuk

Serviciile de Ambulanță vor fi coordonate de Departamentul pentru Situații de Urgență. 

Asistenţa medicală de urgenţă va fi coordonată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, însă cu acordul Ministerului Sănătății. 

”Având în vedere faptul că Serviciile de Ambulanță Județene și Serviciul Județean de Ambulanță București-Ilfov sunt subordonate Ministerului Sănătății, începând cu data prezentei urmează să dați curs solicitărilor Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Administrației și Internelor numai în măsura în care acestea au acordul Ministerului Sănătății”, arată informarea transmisă de Ministerul Sănătății către Serviciile Județene de Ambulanță.

Această procedură nu se aplică situațiilor de urgență care presupun coordonarea operațională din partea DSU.

”Toate celelalte situații, care presupun participarea la diverse activități, care nu au character de urgență, inclusiv cele de instruire care presupun scoaterea din serviciu a personalului Serviciilor de Ambulanță Județene și SABIF,vor trebui să respecte procedura menționată de obținere a acordului Ministerului Sănătății in legătură cu solicitările DSU, pentru a nu pune în pericol capacitatea de intervenție a serviciilor de ambulanță”, mai arată documentul, publicat în exclusivitate pentru DC Medical.

Vezi și: Strategia națională a cancerului, aproape finalizată. Rafila: Cel mai important este să reuşim să schimbăm mentalităţi

Referendum pentru preluarea ambulanțelor

La începutul acestei luni, ministrul Sănătății, Prof. univ. dr. Alexandru Rafila a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România, Asociației Serviciilor de Ambulanță din România, membri ai Comisiei de Medicină de Urgenţă şi Dezastre a Ministerului Sănătăţii.

În cadrul întâlnirii s-a realizat o trecere în revistă a situației medicinei de urgență din România, cu accent asupra rolului esențial pe care-l au Serviciile județe de ambulanță (SAJ) și Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF). Ținând cont de faptul că peste 90% din intervențiile medicale de urgență prespitalicești la nivel național sunt furnizate de SABIF/SAJ-uri, ministrul Sănătății a argumentat necesitatea unei schimbări de abordare, fiind nevoie de angajarea unui mai mare număr de medici de urgență în serviciile de ambulanță. În acest fel vor putea fi acordate mai ușor populației servicii medicale de calitate, iar presiunea asupra spitalelor va fi redusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel