Semnul de pe degete care arată că ai hipertensiune. Detaliul care nu trebuie omis

Monika Baciu |
Data publicării:
hipertensiune - FOTO: Freepik
hipertensiune - FOTO: Freepik

Acest semn de pe degete indică faptul că ai putea avea hipertensiune.

De 60 până la 80 de ori pe minut, inima pompează sânge prin artere pentru a ajunge în toate părțile corpului, exercitând presiune asupra pereților arteriali, cunoscută sub numele de tensiune arterială. O valoare normală a tensiunii arteriale este sub 120 sistolic și 80 diastolic, sau 120/80 mmHg.

Valorile mai mari decât aceasta pot provoca stres suplimentar asupra arterelor, reducându-le elasticitatea în timp și crescând riscul de atac de cord, accident vascular cerebral sau boală de rinichi.

Cum se simte hipertensiunea arterială

Totuși, o tensiune arterială de 180/120 mmHg poate provoca dureri de cap severe, dificultăți de respirație, vedere încețoșată, confuzie sau zumzet în urechi, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Alte semne ale hipertensiunii pot include umflarea degetelor și a picioarelor.

Vezi și: Testul de sânge pentru cancerul colorectal. Un pas important spre detectarea precoce

Semnul de pe degete care arată că ai hipertensiune

Degetele pot să se umfle în cazul hipertensiunii arteriale, deoarece inima trebuie să depună mai mult efort pentru a pompa sângele, iar acesta poate avea dificultăți în a reveni de la extremități la inimă.

Degetele umflate pot fi cauzate de mai multe afecțiuni, iar hipertensiunea poate fi una dintre ele. Hipertensiunea arterială, sau presiunea arterială crescută, poate afecta circulația sângelui și poate duce la umflarea degetelor și a altor părți ale corpului. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că presiunea crescută a sângelui poate face ca fluidele să se acumuleze în țesuturi, determinând umflarea.

Vezi și: Tehnica ce ar putea salva mii de vieți. Acad. prof. dr. Irinel Popescu: Este nevoie. Avem mortalitate destul de mare

Dietele bogate în sare determină retenția de apă

Mâini umflate - FOTO: Freepik

Dietele bogate în sodiu, care determină retenția de apă, pot contribui la această problemă. De asemenea, hipertensiunea arterială necontrolată poate duce la boli de rinichi, afectând capacitatea acestora de a elimina deșeurile și de a menține echilibrul lichidelor, ceea ce poate provoca edem, adică acumularea de lichid în țesuturi.

Cum să scazi tensiunea arterială

Pentru a controla hipertensiunea arterială, sunt recomandate schimbări în stilul de viață, precum reducerea consumului de sodiu și adoptarea planului alimentar DASH, împreună cu exerciții fizice regulate, cel puțin 150 de minute pe săptămână.

Oficiul pentru Prevenirea Bolilor și Promovarea Sănătății sugerează verificarea tensiunii arteriale la fiecare trei până la cinci ani pentru cei sub 40 de ani și anual pentru cei peste 40 de ani. Aceste măsuri pot fi complementare medicației, în cazul în care aceasta este necesară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel