Multe femei poartă înăuntrul lor o poveste de nefericire profundă, care, deși nu se vede la prima vedere, se manifestă în comportamente subtile și reacții neașteptate. Medicii psihologi arată care sunt, de fapt, semnele ascunse din spatele zâmbetelor. Aceste semne pot fi subtile, dar sunt revelatoare, potrivit Idealpod.
Compensează excesiv cu pozitivitate
Specialiștii arată că femeile nefericite compensează cu pozitivitate. Încearcă să își ascundă sentimentele cu o mască fericită. Astfel, încearcă să se convingă pe ele însele, dar și pe cei din jur că totul este în regulă.
Ei bine, este un mecanism de adaptare. O modalitate a unei femei de a-și ascunde sentimentele adevărate și de a menține o iluzie a fericirii.
Sunt mereu ocupate
Femeile care vor să își ascundă nefericirea caută alte activități care să le ocupe timpul. În cele mai multe cazuri, fiecare moment al zilei era programat. Astfel, femeile încearcă să evite confruntarea cu realitatea și cu sentimentele care îi provoacă nefericire.
Se compară constant cu alții
În această eră a rețelelor de socializare, comparația a devenit ceva natural pentru majoritatea dintre noi. În unele cazuri, mirajul rețelelor sociale duce la extreme. Comparația vieții personale cu cea a iluziilor de pe rețelele sociale accentuează starea de nefericire.
Această comparație constantă poate fi un indiciu al nefericirii profunde. Izvorăște dintr-un sentiment de inadecvare și nemulțumire față de propria viață.
Au comportamente autodistructive
Sunt cazuri în care femeile nefericite pentru a masca sentimentele de neputință se refugiază în vicii. Petrecerile, alcoolul, iresponsabilitatea sunt doar distrageri, un mod de a uita de sentimentele ei de nefericire și nemulțumire. Era un strigăt de ajutor. Este o încercare inconștientă de a amortiza durerea, chiar dacă este doar temporară.
Se luptă cu luarea deciziilor
Emoțiile noastre joacă un rol uriaș în procesul nostru de luare a deciziilor. Pentru femeile care se simt nefericite, luarea deciziilor este un proces dificil. Această incapacitate de a lua decizii cu încredere este adesea o manifestare a tulburării interioare. Au dificultăți în a accepta complimentele
Multe femei care sunt profund nefericite adesea au dificultăți în a accepta complimentele. Acest comportament este o indicație externă a luptei interne cu auto-stima și acceptarea.
Vezi și: Adevărul depre ingredientele din alimentele ultraprocesate. Cum să alegi ce să mănânci
Femeie nefericită - FOTO: Freepik@Wavebreak Media
Nefericirea, somn al depresiei
Simțiți că sunteți trist din când în când este o parte normală a vieții, dar atunci când emoții precum disperarea se instalează și pur și simplu nu dispare, este posibil să suferiți de depresie. Mai mult decât tristețea în fața luptelor și obstacolelor vieții, depresia schimbă modul în care gândiți, simțiți și funcționați în activitățile zilnice. Poate interfera cu capacitatea dumneavoastră de a lucra, studia, mânca, dormi și de a vă bucura de viață. Pur și simplu încercarea de a trece peste zi poate fi copleșitoare.
În timp ce unii oameni descriu depresia ca fiind "trăind într-un gol negru" sau având un sentiment iminent de neputință, alții se simt lipsiți de viață, goi și apatici.
Lăsată netratată, aceasta poate deveni o afecțiune de sănătate gravă. Dar este important să vă amintiți că sentimentele de neputință și disperare sunt simptome ale depresiei - nu realitatea situației dumneavoastră.
Indiferent cât de lipsit de speranță vă simțiți, puteți să vă simțiți mai bine. Recunoscând diferitele simptome ale depresiei, puteți lua primele măsuri pentru a vă simți mai bine și a depăși problema, potrivit Help Guide.
Depresia variază de la o persoană la alta, dar există câteva semne și simptome comune. Este important să rețineți că aceste simptome pot face parte din scăderile normale ale vieții. Dar cu cât aveți mai multe simptome, cu atât sunt mai puternice și cu cât au durat mai mult - cu atât este mai probabil să aveți de-a face cu depresia.
10 simptome comune ale depresiei
Sentimente de neputință și disperare. O perspectivă sumbră - nimic nu va deveni vreodată mai bine și nu există nimic ce puteți face pentru a vă îmbunătăți situația.
Pierderea interesului pentru activitățile zilnice. Nu mai vă pasă de hobby-urile anterioare, pasiunile, activitățile sociale sau sexul. Ați pierdut capacitatea de a simți bucurie și plăcere.
Schimbări în apetit sau greutate. Pierdere semnificativă în greutate sau creștere în greutate - o schimbare de mai mult de 5% din greutatea corporală într-o lună.
Schimbări de somn. Fie insomnie, în special trezirea în orele dimineții, fie dormitul excesiv.
Furie sau iritabilitate. Sentimentul de agitație, neliniște sau chiar violență. Nivelul dumneavoastră de toleranță este scăzut, răbdarea dumneavoastră este scurtă, iar totul și toată lumea vă irită.
Pierdere de energie. Simțindu-vă epuizat, lent și epuizat fizic. Întregul corp poate părea greu, iar chiar și sarcinile mici sunt epuizante sau durează mai mult timp să fie finalizate.
Auto-dispreț. Sentimente puternice de lipsă de valoare sau vinovăție. Vă criticați aspru pentru greșelile și defectele percepute.
Comportament imprudent. Vă angajați în comportamente de evadare, cum ar fi abuzul de substanțe, jocurile de noroc compulsive, conducerea imprudentă sau sporturile periculoase.
Probleme de concentrare. Probleme cu concentrarea, luarea deciziilor sau memorarea lucrurilor.
Dureri. O creștere a durerilor, cum ar fi durerile de cap, durerile de spate, mușchi dureroși și durerile de stomac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.