Semințele de susan sunt foarte utilizate ca topping pe covrigi, chifle de burger sau pâine. Semințele mici, în formă de lacrimă, au o aromă de nuci, ușor dulce, care este îmbunătățită atunci când sunt coapte sau ușor prăjite într-o tigaie. Majoritatea sunt alb gășbui sau cafeniu, dar puteți găsi și soiuri negre, care sunt populare în bucătăria asiatică.
Ce conțin semințele de susan
Semințele de susan conțin lignani și fitosteroli, compuși vegetali care pot avea efecte de scădere a colesterolului. Sunt, de asemenea, o sursă decentă de calciu și magneziu, două minerale legate de un control mai bun al tensiunii arteriale.
Ca și alte semințe, semințele de susan sunt bogate în grăsimi nesaturate sănătoase. Puteți folosi ulei de susan prăjit, de culoare deschisă, pentru gătit și prăjit.
Uleiul de susan prăjit, care are o culoare maro închis, este cel mai bine folosit în sosuri sau sosuri sau stropit peste legume, tăiței sau alte feluri de mâncare.
Tahini - care constă din semințe de susan măcinate într-o pastă - este un ingredient cheie în hummus. Puteți, de asemenea, să amestecați două părți de tahini cu o parte de apă (plus puțină sare și pudră de usturoi) pentru o baie ușoară sau dressing.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.