Din punct de vedere nutrițional, semințele de floarea soarelui sunt o sursă bogată: în 100 de grame (puțin mai puțin de o cană) de semințe de floarea soarelui se găsesc: nouă grame de fibre, 19,4 grame de proteine, 26,1 grame de vitamina E, 129 miligrame de magneziu, 79,4 micrograme de seleniu, 69 miligrame de acid gras omega-3 și 3.2785 miligrame de acid gras omega-6.
Reduc riscul de boli de inimă și diabet de tip 2
Vitamina E este cunoscută pentru beneficiile sale asupra pielii, dar studiile (link direct) arată, de asemenea, că ajută și la reducerea anumitor markeri inflamatori care duc la un risc mai mare de boli de inimă și diabet de tip 2.
Un alt studiu (link direct), care a analizat 6.000 de adulți, a arătat că cei care au mâncat semințe de floarea soarelui de mai mult de cinci ori pe săptămână, aveau o scădere semnificativă al nivelului de markeri inflamatori mulțumind tuturor vitamina E.
Scad tensiunea arterială
De asemenea, un studiu (link direct) publicat jurnalul Nutrition a demonstrat că semințele de floarea soarelui scad colesterolul LDL (colesterolul rău). Cercetătorii au arătat modul în care acizii grași omega din semințele de floarea soarelui (și migdale) ajută vasele de sânge să se relaxeze, scăzând tensiunea arterială, glicemia și colesterolul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.