Secretul unui ten sănătos și frumos. Iată de ce trebuie să consumăm proteine

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Secretul unui ten sănătos și frumos. Foto: Freepick @ cookie_studio
Secretul unui ten sănătos și frumos. Foto: Freepick @ cookie_studio

Secretul unui ten sănătos și frumos constă nu doar în cremele și loțiunile folosite, ci și în alimentație.

Proteina este secretul unui ten sănătos și frumos, deoarece e un material de construcție nu numai doar pentru unghii și păr, ci și pentru piele. În plus, mulți hormoni și enzime nu pot fi creați fără proteine.

Ridurile, când apar și cum se pot estompa. Medic: Este foarte important să prevenim decât să tratăm. Vârsta este doar un număr

Când o persoană se confruntă cu piele uscată, riduri, pigmentare, scăderea densității pielii, vergeturi, țesut lăsat, unghii fragile și păr căzut, înseamă că are un deficit de proteine în organism.

Chiar dacă aceste persoane apelează la produse cosmetice de calitate, totuși ar trebuie să analizeze și ce produse consumă. 

Așa cum este nevoie de material de construcție pentru a construi o casă puternică și frumoasă, proteinele sunt vitale pentru construirea celulelor corpului. Dacă nu există suficient material de construcție sau este de proastă calitate, casa se va prăbuși. Corpul nostru funcționează după aceeași schemă.

Exfoliantul cu dovleac, produs minune pentru călcâie moi și curate

Organismul are nevoie de proteine pentru menținerea sănătății și pentru a funcționa în parametrii optimi. Există mai mult de zece mii de tipuri de proteine, localizate în tot organismul, indiferent că ne referim la organe, țesuturi musculare, oase, piele și păr.

De aceea este important să cunoașteți nivelul proteinelor totale din sânge. În mod normal, acest indicator ar trebui să fie situat în intervalul 65-85 grame pe litru.  Se recomandă ca necesarul zilnic de calorii obținute din proteine să fie cuprins între 10% și 35%.

Dieta grăsimii brune, eficientă pentru slăbire. 30 de minute de sport pe zi sunt suficiente

Dacă regimul alimentar este sărac în proteine, există riscul ca țesutul muscular să fie afectat. Cu toate acestea, trebuie să evitați excesul, deoarece este posibil să fie depozitat ca grăsime în corp. 

Iată care sunt considerate cantitățile necesare, în funcție de vârstă:

Copiii sub 4 ani: 13 grame de proteine pe zi;

Copiii cu vârstă cuprinsă între 4 și 8 ani: 19 grame de proteine pe zi;

Copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 13 ani: 34 de grame de proteine pe zi;

Persoanele de sex feminin care au peste 14 ani: 46 de grame de proteine pe zi;

Băieții cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani: 52 de grame de proteine pe zi;

Bărbații de peste 19 ani: 56 de grame  de proteine pe zi. 

 

Ouăle, superalimentele care conțin un nutrient important. Câte poți consuma într-o săptămână

 

Ouăle sunt unul dintre puținele alimente care ar trebui clasificate ca "superalimente". Sunt încărcate cu nutrienți, dintre care unele sunt rare în dieta modernă.

Ouăle sunt printre cele mai nutritive alimente de pe planetă. Un ou întreg conține toate substanțele nutritive necesare pentru a transforma o singură celulă într-un pui pentru copii.

Ouăle, valori nutritive:

Un singur ou fiert mare conține:

- Vitamina A: 6% din doza zilnică recomandată

- Acid folic: 5% din doza zilnică recomandată

- Vitamina B5: 7% din doza zilnică recomandată

- Vitamina B12: 9% din doza zilnică recomandată

- Vitamina B2: 15% din doza zilnică recomandată

- Fosfor: 9% din doza zilnică recomandată

- Seleniu: 22% din doza zilnică recomandată

Ouăle conțin, de asemenea, cantități decente de vitamina D, vitamina E, vitamina K, vitamina B6, calciu și zinc, potrivit Healthline.

Aceasta vine cu 77 de calorii, 6 grame de proteine și 5 grame de grăsimi sănătoase. Ouăle conțin, de asemenea, diverse urme de nutrienți care sunt importanți pentru sănătate.

Vezi și: Boala inflamatorie pelvină, cauze și simptome. La ce să ai grijă când faci duș

De fapt, ouăle sunt mâncarea perfectă. Acestea conțin un pic din aproape fiecare nutrient de care aveți nevoie. Dacă puteți pune mâna pe ouă pășunate sau îmbogățite cu omega-3, acestea sunt și mai bune. Acestea conțin cantități mai mari de grăsimi omega-3 și sunt mult mai mari în vitamina A și E (2, 3).

Ouăle, bogate în colesterol, dar nu afectează negativ colesterolul din sânge

Este adevărat că ouăle sunt bogate în colesterol. De fapt, un singur ou conține 212 mg, care este mai mult de jumătate din aportul zilnic recomandat de 300 mg.

Cu toate acestea, este important să rețineți că colesterolul din dietă nu crește neapărat colesterolul din sânge. Ficatul produce, de fapt, cantități mari de colesterol în fiecare zi. Când vă crește aportul de colesterol din produsele dietetice, ficatul produce pur și simplu mai puțin colesterol. 

Cu toate acestea, răspunsul la consumul de ouă variază de la o persoană la alta.

Dr. Amalia Arhire, medic nutriționist, a explicat câte ouă ar trebui să consumăm. 

”Azi de ziua internațională a oului țin să îți reamintesc faptul că e un superaliment! Poți să îl mănânci de 6 ori pe săptămână ca adult și de 3- 4 ori pe săptămână dacă ești copil/adolescent!

Vezi și: Tu cum scuipi? Culoarea sputei poate arăta bolile de care suferi. Când trebuie să mergi de urgență la medic

Oul este un superaliment, plin de vitamine, minerale și proteine de foarte bună calitate. Este atât de sănătos, încât este bine să îl consumăm cât mai des, atât noi cât și copiii noștri”, a explicat dr. Amalia Arhire, medic nutriționist, într-un clip postat pe Facebook. 

Ouăle cresc nivelul de colesterol ”bun”

Persoanele care au niveluri mai ridicate de HDL au, de obicei, un risc mai mic de boli de inimă, accident vascular cerebral și alte probleme de sănătate. Consumul de ouă este o modalitate foarte bună de a crește HDL. Un studiu arată că persoanele care mănâncă două ouă pe zi timp de șase săptămâni au crescut nivelul de HDL cu 10%.

Ouăle conțin colină - un nutrient important 

Colina este un nutrient despre care majoritatea oamenilor nici măcar nu știu există, dar este o substanță incredibil de importantă și este adesea grupată cu vitaminele B.

Colina este folosită pentru a construi membranele celulare și are un rol în producerea de molecule de semnalizare în creier, împreună cu diverse alte funcții.

Simptomele de deficit de colină sunt grave, însă se întâlnesc în cazuri raze. Ouăle întregi sunt o sursă excelentă de colină. Un singur ou conține mai mult de 100 mg din acest nutrient foarte important. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel