Scintigrafie de ultimă generație, decontată prin CASMB, la Centrul Oncologic Sanador

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Pacienta în aparatul care realizează scintigrafia. FOTO: Sanador
Pacienta în aparatul care realizează scintigrafia. FOTO: Sanador
Camera de injectare, pacienta pregatire pentru scintigrafie. FOTO: Sanador
Camera de injectare, pacienta pregatire pentru scintigrafie. FOTO: Sanador
Sala de așteptare a secției de scintigrafie. FOTO: Sanador
Sala de așteptare a secției de scintigrafie. FOTO: Sanador
Scintigraful este un model de ultimă generație de la Siemens. FOTO: Sanador
Scintigraful este un model de ultimă generație de la Siemens. FOTO: Sanador
  • Pacienta în aparatul care realizează scintigrafia. FOTO: Sanador
  • Camera de injectare, pacienta pregatire pentru scintigrafie. FOTO: Sanador
  • Sala de așteptare a secției de scintigrafie. FOTO: Sanador
  • Scintigraful este un model de ultimă generație de la Siemens. FOTO: Sanador

Sanador oferă pacienților posibilitatea de a beneficia de investigații de scintigrafie decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CSAMB) la Centru Oncologic, cel mai mare centru privat din România specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului.

Astfel, în cadrul Departamentului de Medicină Nucleară al Centrului Oncologic Sanador se pot efectua următoarele tipuri de scintigrafii decontate prin CASMB: scintigrafie osoasă localizată / completă, scintigrafie tiroidiană, scintigrafie paratiroidiană și scintigrafie renală.

Cu acest tip de investigații, diagnostic sigur

Scintigrafia reprezintă un examen non-invaziv de medicină nucleară, cu ajutorul căruia se pot diagnostica și evalua, încă din primele stadii, afecțiuni grave, precum cele din sfera oncologică, endocrinologică, neurologică, dar nu numai. Investigația permite obținerea unui diagnostic de precizie, informațiile fiind mult mai complexe, morfologice și de metabolism, uneori nedetectabile la alte examene imagistice.

„În cadrul Sanador, pacienții pot beneficia de examinări scintigrafice de înaltă calitate, efectuate de o echipă medicală cu experiență, cu ajutorul tehnologiei SPECT/ CT, ce are la bază utilizarea unui echipament de ultimă generație - aparatul Siemens Symbia Intevo Bold. Acesta reprezintă o platformă ultra-performantă, care asigură acuratețea investigației cu o doză minimă de iradiere. Investigațiile de medicină nucleară au un rol indispensabil în obținerea unui diagnostic sigur, stabilirea planului optim de tratament pentru pacient, precum și în monitorizarea leziunilor și evaluarea răspunsului la tratament, în cazul pacienților oncologici", a declarat dr. Ruxandra Vlădescu, medic primar Radiologie și Imagistică Medicală, Medicină Nucleară, Șef Departament Medicină Nucleară, Centrul Oncologic Sanador.

Cum se face scintigrafia

Procedura este una non-invazivă și nedureroasă. Pacientului i se administrează intravenos o substanță radioactivă numită „trasor", care se distribuie la nivelul organului ce urmează a fi examinat. Ulterior, corpul pacientului este scanat cu ajutorul echipamentului SPECT-CT (single photon emission tomography), care detectează radiațiile, obținându-se imagini funcționale și morfologice ale organelor/țesuturilor explorate. Doza de radioactivitate administrată pacientului este controlată, minimă și calculată în baza datelor personale ale acestuia, asigurându-se astfel o calitate deosebită a investigației, cu afectarea minimă a stării de sănătate a pacientului.

Departamentului de Medicină Nucleară al Centrului Oncologic Sanador funcționează după recomandările și ghidul procedurilor Societății Europene de Medicină Nucleară.

Metode moderne de tratament

Centrul Oncologic Sanador asigură pacienților o gamă complexă de servicii moderne și integrate de diagnostic, tratament al cancerului și urmărire post-terapeutică, pornind de la ambulator integrat, spitalizare de zi și continuă, oncologie medicală, radioterapie, brahiterapie, medicină nucleară, SPECT CT și terapie izotopică, împreună cu cele mai performante echipamente și tehnologii medicale, aplicate de medici cu o bogată experiență în domeniu. Integrat Spitalului Clinic Sanador, noul centru oncologic dispune astfel de bloc operator la standarde internaționale (fiecare sală de operație este dotată cu plafon cu flux laminar, având grad de asepsie 3-4, asigurând protecție împotriva infecțiilor intraspitalicești), anestezie și terapie intensivă, compartiment de primiri urgențe (24/24H) cu 18 linii de gardă și flotă proprie de ambulanțe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel