Schinduf. Planta tinereţii eterne

Elixir
Elixir

Schinduf (Trigonella foenum-graeceum) este o plantă originară de pe țărmurile estice ale Mediteranei. Numele de Trigonella este derivat din sensul grecesc vechi "triunghiular", care descrie cu exactitate corola plantei.

Potrivit istoricilor, schinduful a fost folosit în diferite moduri, cum ar fi gătit, parfum și chiar ca un afrodisiac.

În afară de caracteristica triunghiulară a frunzelor, planta este cunoscută pentru aroma ei puternică și dulce, precum și pentru păstăile care produc 10-20 de semințe. Din aceste semințe se creează ceai de schinduf - o băutură cunoscută pentru potențialele proprietăți terapeutice.

Ce este ceaiul de schinduf?


În esență, ceaiul de schinduf se face prin fierberea semințelor plantei de schinduf, unde se află și cea mai mare parte a nutrienților. Vechii romani, de exemplu, le-au folosit pentru tratarea bolilor respiratorii, cum ar fi pneumonia.

Astăzi, o afinitate pentru ceaiul de schinduf există în întreaga lume. Cercetările au încercat să descopere ceea ce face ca această băutură să fie consideră elixirul tinereții eterne, iar rezultatele sunt cu siguranță impresionante.

Scăderea nivelului de colesterol

Saponinele găsite în schinduf s-a descoperit că ajută la scăderea nivelului total de colesterol, potrivit unui studiu publicat în revista medicală Steroids.

Gestionarea inflamației

Consumul de ceai de schinduf poate ajuta la o serie de boli inflamatorii, cum ar fi artrită și gută, datorită abundenței de antioxidanți găsiți în semințe. Într-un studiu înrudit, cercetătorii au observat aceste afirmații în extractele de schinduf când au efectuat un experiment la șobolani artritici.

Reglarea zahărului din sânge

Administrarea de ceai de schinduf s-a descoperit că ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge și reglementează producția de insulină în organism, așa cum se sugerează într-un studiu publicat în Nutrition Research.

Gestionarea greutății

Conform unui studiu realizat printre femeile supraponderale, ceaiul de schinduf este benefic la suprimarea apetitului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel