Scapă de firele cărunte de păr fără vopsea. Un produs din bucătărie îți este aliat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Scapă de firele cărunte de păr fără vopsea. Foto: Freepick @freepik
Scapă de firele cărunte de păr fără vopsea. Foto: Freepick @freepik

Scapă de firele cărunte de păr cu o pastă naturală, pe care o poți face chiar acasă din ingredientele din cămară. Este simplu de preparat și foarte eficientă.

Adesea, când vorbim despre părul cărunt ne gândim direct la vopseaua chimică. Doar că acesta poate deteriora șu usca firele de păr. Din fericire, există o soluție 100% naturală și eficientă pentru a scăpa de firele cărunte de păr. 

Compoziția unor vopsele de păr este uneori discutabilă. În acest caz, este mai bine să optezi pentru o soluție naturală. Un preparat natural îți permite să-ți iei rămas bun de la părul cărunt cât ai clipi.

Care este cauza părului cărunt?

Dacă părul tău este cărunt, acest lucru se datorează, în primul rând, îmbătrânirii. În timp,  numărul de melanocite, adică celulele care produc melanină, se micșorează. 

Buze crăpate și uscate. Cu ce poți să înlocuiești balsamul de buze

Celulele rămase produc din ce în ce mai puțină melanină. În cele din urmă, melanocitele ajung să dispară, iar firele de păr sunt mai puțin pigmentate. Prin urmare, părul încărunțește. 

Cum poți scăpa de părul cărunt în mod natural?

După cum am spus, în timp, organismul ajunge să nu mai furnizeze melanină și firele de păr încărunțesc.

În unele cazuri, părul încărunțește din cauza unor factori genetici. Din fericire, un preparat natural îți poate veni în ajutor. Datorită lui, firele cărunte de păr vor dispărea.

Pentru aceasta vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

- două linguri de cafea pudră (un colorant natural);

- două roșii coapte;

- două linguri de ulei de măsline.

Cum se prepară această soluție?

Pentru a începe prepararea soluției, spală și dă prin răzătoare cele două roșii, care trebuie să fie foarte coapte. Apoi va trebui să strecori sucul obținut printr-o strecurătoare. Se adaugă în sucul de roșii două linguri de ulei de măsline extravirgin și se amestecă bine.

Pentru a termina prepararea soluției minune, adaugă două linguri de cafea și amestecă bine până vei obține o pasă omogenă.

Băile de lapte pentru frumusețe și sănătate: 6 beneficii uimitoare

Folosind o perie, aplică acest produs pe fiecare șuviță de păr. Apoi, lasă pasta să acționeze 30 minute. La final, spală părul cu șamponul tău și clătește din abundență.

Dacă rezultatele nu sunt vizibile de la prima aplicare, va trebui să ai răbdare pentru a obține un rezultat final impecabil. Astfel, va fi necesar să aplici acest preparat, până când părul cărunt va fi acoperit complet.

Elimină pleoapele căzute, ridurile și cearcănele. Trucul inventat de femeile din Coreea

Acest preparat natural pentru vopsirea părului cărunt nu atacă scalpul sau foliculii firelor de păr. Pasta preparată nu conține substanțe chimice nocive, care pot irita pielea. Produsele naturale sunt recomandate pentru păr, mai ales dacă acesta dacă este fragil și fin. Anume  produsele naturale vor fi responsabile pentru culoarea și strălucirea părului.

Iată cum pentru a-ți vopsi părul cărunt, nu trebuie să cumperi vopsea chimică.  Într-adevăr, acest preparat simplu te poate ajuta să scapi de părul cărunt mai repede decât ți-ai fi imaginat.

Masca cu efect natural de lifting care te va cuceri. Iată cum se pregătește acasă

De asemenea, nu uita să-ți protejezi părul de frig în zilele reci de iarnă. În sezonul rece, părul are nevoie de îngrijire specială, ca să nu se rupă.  Nu trebuie să cheltuiești mulți bani pentru a avea un păr frumos, deoarece produsele naturale din cămară pot fi foarte eficiente. 

Sezonul rece, duritatea apei și echilibrul greșit de umiditate și proteine ​​pot priva părul de frumusețe și putere. Un spray obținut din trei ingrediente te va ajuta.

Reţeta, pas cu pas

Adaugă o jumătate de lingură de sare de mare, 15 picături de ulei esențial de lemn de santal și o jumătate de pahar de apă într-o sticlă cu pulverizare. Agită bine, aplică pe păr și bucură-te de rezultat.

Apa sărată întărește rădăcinile, în timp ce uleiul de santal crește producția de hormoni, care aduc foliculii într-o fază activă de creștere. Ca bonus, vei obține și un miros foarte plăcut, datorită uleiul din lemn de santal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel