Încă din cele mai vechi timpuri, natura ne-a oferit numeroase plante pentru a ne vindecă trupul și sufletul. Ceaiurile medicinale sunt o adevărată comoară pentru sănătate, iar o parte dintre ele sunt benefice și în cazul depresiei.
Ceaiul de sunătoare
Ceaiul de sunătoare este un remediu tradițional pentru depresie. Aceasta este cunoscută pentru capacitățile sale de a ameliora stările de tristețe, anxietatea și insomniile. Din cauza faptului că sunătoarea crește sensibilitatea pielii și a ochilor este recomandată evitarea expunerii la lumină puternică după consumul ceaiului de sunătoare.
Ceaiul de mușețel
Mușețelul este o plantă cu proprietăți uimitoare asupra sistemului nervos. Ceaiul de mușețel liniștește, te ajută să adormi mai repede și oprește insomniile. De asemenea, ceaiul de mușețel are efecte benefice și asupra sistemului digestiv, ajută la reglarea glicemiei și îmbunătățește sănătatea inimii.
Ceaiul verde
Ceaiul verde conține compuși bioactivi care intervin în procesele de funcționare normală a sistemului nervos și contribuie la scăderea în greutate. Din acest motiv, ceaiul verde ridică starea de spirit și te menține alert. Ceaiul verde conține cofeină, iar consumul acestuia este recomandat să se facă în prima parte a zilei.
Ceaiul de fructul pasiunii
Fructul pasiunii ajută la scăderea nivelului de cortizol, hormonul stresului și reduce anxietatea. O cană de ceai de fructul pasiunii înainte de culcare te va ajuta să ai un somn mai liniștit. Acest ceai ajută și la creșterea imunității și reducerea proceselor inflamatorii din corp.
Ceaiul de lavandă
Lavanda ne oferă mai mult decât mirosul îmbietor. Folosită în aromaterapie, lavanda este un bun prieten pentru cei care luptă cu depresia și anxietatea. Anumiți compuși din lavandă intervin în reglarea activității cerebrale. Ceaiul de lavanda ne ajută să dormim mai bine și să fim mai calmi. Datorită efectelor antiinflamatorii și antibacteriene, lavanda este și una dintre cele mai bune plante în tratamentul problemelor de piele.
Vezi și: Astenia de primăvară, 3 trucuri să o dai uitării. Alimentul cheie care te va face FERICIT
Cortizolul, hormonul STRESULUI. Ce BOLI ascunde, cauze și tratament: Cote maxime dimineața
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.