Șase ceaiuri bune pentru digestie, balonare și tranzitul intestinal

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Șase ceaiuri bune pentru digestie, balonare și tranzitul intestinal -Foto: Freepick @pan76
Șase ceaiuri bune pentru digestie, balonare și tranzitul intestinal -Foto: Freepick @pan76

Șase plante sunt recomandate de nutriționiști pentru consumul zilnic, deoarece aduc zeci de beneficii. 

Ceaiurile din șase plante trebuie consumate dacă vrei să ai o digestie bună și un tranzit intestinal normal. Desigur, niciun ceai nu este capabil să vindece boala, nu ar trebui să înlocuiască tratamentul și nu compensează obiceiurile proaste.

Dar pentru a menține digestia și o senzație de confort în stomac, uneori este util să bei ceai din plante medicinale. 

Muşeţel. Această plantă este folosită în medicina populară în mai multe scopuri, inclusiv pentru menținerea sănătății tranzitului intestinal. Ceaiul de mușețel stimulează secreția de enzime digestive, făcând mâncarea mai ușor de digerat. Acest ceai ameliorează senzația de greutate și balonare din stomac.

Ceaiul de fructe de pădure, efect anti-stres. Ce alte avantaje îți aduce

Gălbenele. Ceaiul de gălbenele  este un calmant natural al durerii, sedativ și antispastic. În plus, ceaiul de gălbenele ameliorează durerile de stomac, calmează spasmele și are un efect benefic asupra suprafețelor mucoase ale stomacului. Studiile au demonstrat că un consum regulat de ceai de gălbenele reduce riscul de a dezvolta boli digestive.

Planta dezinfectantă care reduce tusea și durerile în gât, inhibă cancerul de sân și reglează tensiunea

Pătlagină. Ceaiul din frunze de pătlagină este recomandat pentru a ameliora bolile  stomacului, cum ar fi ulcerul și gastrita. Această plantă este cunoscută pentru vindecarea rănilor și ar proprietăți antiinflamatorii, care stimulează motilitatea intestinală.

Pelinul (Artemisia absinthium L.) Această plantă este utilă în tratamentul gastritei, a ulcerelor și a constipației cronice. Ceaiul de pelin vindecă rănile, îmbunătățește digestia, are efecte analgezice și laxative. Luați 100 de grame de decoct de pelin cald înainte de masă.

Ceaiul care ameliorează simptomele menopauzei. Are efect antiinflamator și calmant. Este benefic și pentru piele

Coada șoricelului (Achilléa millefólium). Decoctul din coada-șoarecelui vindecă rănile interne și sângerările. Este un bun ajutor pentru bolile cronice de stomac. Are proprietăți astringente, antispastice și antibacteriene. Planta coada șoarecelui nu afectează aciditatea stomacului.

Ceaiul de coadă șoricelului conține uleiuri și ingrediente cu un efect antiinflamator. Prezența ingredientelor antiinflamatoare, precum alcamidele, transforma coada șoricelului într-o plantă cu numeroase avantaje pentru sănătate. Din cauza gustului ușor amărui, ceaiul de coada șoricelului se combină  cu alte plante sau se îndulcește cu miere.

Ceaiul de coada șoricelului poate fi consumat intern (1-2 căni de infuzie pe zi), dar și  extern, pentru băi și comprese. Extractul din frunze de coada șoarecelui are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, care grăbesc vindecarea rănilor.

Ceaiul dezinfectant care întărește ficatul și purifică organismul. E bun pentru hemoroizi, vomă și constipație

Rădăcină de lemn dulce. Taninurile și acizii benefici din rădăcina de lemn dulce ameliorează inflamația mucoasei intestinale și vindecă ulcerele. De asemenea, întărește  pereții capilarelor din tractul digestiv. Lemnul dulce îmbunătățește metabolismul. Are proprietăți laxative, deci fii atent la cantitatea de ceai pe care îl vei consuma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel