Ceaiurile din șase plante trebuie consumate dacă vrei să ai o digestie bună și un tranzit intestinal normal. Desigur, niciun ceai nu este capabil să vindece boala, nu ar trebui să înlocuiască tratamentul și nu compensează obiceiurile proaste.
Dar pentru a menține digestia și o senzație de confort în stomac, uneori este util să bei ceai din plante medicinale.
Muşeţel. Această plantă este folosită în medicina populară în mai multe scopuri, inclusiv pentru menținerea sănătății tranzitului intestinal. Ceaiul de mușețel stimulează secreția de enzime digestive, făcând mâncarea mai ușor de digerat. Acest ceai ameliorează senzația de greutate și balonare din stomac.
Ceaiul de fructe de pădure, efect anti-stres. Ce alte avantaje îți aduce
Gălbenele. Ceaiul de gălbenele este un calmant natural al durerii, sedativ și antispastic. În plus, ceaiul de gălbenele ameliorează durerile de stomac, calmează spasmele și are un efect benefic asupra suprafețelor mucoase ale stomacului. Studiile au demonstrat că un consum regulat de ceai de gălbenele reduce riscul de a dezvolta boli digestive.
Pătlagină. Ceaiul din frunze de pătlagină este recomandat pentru a ameliora bolile stomacului, cum ar fi ulcerul și gastrita. Această plantă este cunoscută pentru vindecarea rănilor și ar proprietăți antiinflamatorii, care stimulează motilitatea intestinală.
Pelinul (Artemisia absinthium L.) Această plantă este utilă în tratamentul gastritei, a ulcerelor și a constipației cronice. Ceaiul de pelin vindecă rănile, îmbunătățește digestia, are efecte analgezice și laxative. Luați 100 de grame de decoct de pelin cald înainte de masă.
Coada șoricelului (Achilléa millefólium). Decoctul din coada-șoarecelui vindecă rănile interne și sângerările. Este un bun ajutor pentru bolile cronice de stomac. Are proprietăți astringente, antispastice și antibacteriene. Planta coada șoarecelui nu afectează aciditatea stomacului.
Ceaiul de coadă șoricelului conține uleiuri și ingrediente cu un efect antiinflamator. Prezența ingredientelor antiinflamatoare, precum alcamidele, transforma coada șoricelului într-o plantă cu numeroase avantaje pentru sănătate. Din cauza gustului ușor amărui, ceaiul de coada șoricelului se combină cu alte plante sau se îndulcește cu miere.
Ceaiul de coada șoricelului poate fi consumat intern (1-2 căni de infuzie pe zi), dar și extern, pentru băi și comprese. Extractul din frunze de coada șoarecelui are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, care grăbesc vindecarea rănilor.
Rădăcină de lemn dulce. Taninurile și acizii benefici din rădăcina de lemn dulce ameliorează inflamația mucoasei intestinale și vindecă ulcerele. De asemenea, întărește pereții capilarelor din tractul digestiv. Lemnul dulce îmbunătățește metabolismul. Are proprietăți laxative, deci fii atent la cantitatea de ceai pe care îl vei consuma.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.