Sarea pe care nu o vezi în unele alimente. Încă un motiv să citești întotdeauna etichetele

Adisa Codruț |
Data publicării:

Medicii ne sfătuiesc să citim cu atenție etichetele unor alimente. Unele dintre acestea conțin mai multă sare decât ne-am aștepta.

Specialiștii susțin că 30% din sarea pe care o mâncăm zilnic nici nu o vedem. Sare ascunsă, o numesc ei. Asta deoarece e în alimentele procesate pe care le cumpărăm, adică în pâine, mezeluri, prăjituri, șuncă, sosuri, băuturi carbogazoase. Iar pe aceste temperaturi caniculare ar fi bine să evităm consumul de alimente bogate în sare. Inima și plămâni sunt organele suprasolicitate de caniculă.

”Aș vrea sa trag un semnal de alarmă, mai ales la acea mâncare gata preparată și comandată sau în restaurante unde nu este acea informare cu privire la cantitatea de sare", a spus Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.

Experții spun că românii consumă circa 12 grame de sare pe zi, în loc de 5 grame - o linguriţă - , cât ar trebui şi cât este doză recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătății. Medicul de familie Daciana Toma avertizează privind complicațiile hipertensiunii arteriale: ”vorbim de infarct miocardic, accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă. Și până la urmă hipertensiunea arterială este factor de risc pentru diabetul zaharat”, arată Antena 3.

Sarea are beneficii numeroase, unele chiar incredibile! Dincolo de utilizarea gastronomică, sarea poate fi un aliat de nădejde în curățarea casei. Este utilă pentru curățarea casei. Sarea nu conține substanțe chimice, dar are proprietăți dezinfectante incredibile. Pentru curățarea podelelor, poți adăuga o jumătate de cană de sare în apa pe care o folosești. Plăcile ceramice nu se vor mai murdări atât de repede, iar pardoselile vor fi mai strălucitoare. Ține furnicile departe de casă - pentru a alunga furnicile, presară sare pe pervazurile ferestrelor sau pe orice altă suprafață invadată de furnici. 

Dacă ai tacâmuri de argint și ustensile de cupru, sarea le menține curate. Amestecă puțină sare cu oțet și freacă tacâmurile cu această pastă, care va dizolva petele și murdăria. Dacă grăsimea s-a adunat în chiuvetă, pune sare într-o oală cu apă fierbinte și toarnă în chiuvetă. Sarea va topi grăsimea care înfundă scurgerea de la chiuvetă. Dacă rufele sau covorul au fost pătate cu vin sau alimente, înmoaie o cârpă în apă sărată și freacă zona pătată până când își recapătă strălucirea de odinioară. 

Sarea roz Himalaya este un tip de sare de rocă care se găsește în regiunea Punjab din Pakistan, lângă poalele munților Himalaya. Este considerată de mulți a fi cea mai pură sare, deoarece vine la pachet cu beneficii pentru sănătate. Este chimic similară cu sarea de masă, întrucât care are 98% clorură de sodiu. De asemenea, are urme de minerale precum potasiu, magneziu, calciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel