Săpunuri toxice, de la branduri cunoscute, vândute în prostie. Conțin BMHCA, o substanță interzisă. 6 probleme DOVEDITE pe care le provoacă

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Sapun - Foto: Freepik
Sapun - Foto: Freepik

Le-ai cumpărat sau le ai acasă deja? Aruncă-le! Săpunuri toxice, de la branduri cunoscute, vândute în prostie  la raft și pe internet. Conțin BMHCA, o substanță interzisă tocmai pentru efectele negative dovedite și problemele de sănătate pe care le provoacă.

Vezi și:

Antibioticul atomic cu mangan care distruge chiar și cele mai rezistente bacterii: Le inhibă, le atacă și provoacă moartea celulelor

"Cea mai slabă țară din Europa este România! Calculăm asta din 2000 până în 2024". Martin Smatana: E cea mai puțin pregătită țară. Alții investesc de ani de zile, de asta au rezultate

Hribii, ciupercile cu puteri vindecătoare. Sunt considerate o farmacie naturală. 5 beneficii pe care le ascund

InfoCons avertizează că mai multe tipuri de săpun care conțin substanțe chimice interzise. Printre mărcile afectate se numără nume cunoscute, iar aceste produse prezintă un risc chimic semnificativ.

Substanța incriminată este 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă, cunoscută și sub denumirea BMHCA, o substanță interzisă în produsele cosmetice din cauza efectelor nocive asupra sănătății.

Potrivit alertelor europene, BMHCA poate afecta negativ sistemul reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii.

2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă este un compus chimic din categoria aldehideor, cu o structură organică complexă.

Este utilizat în diverse produse industriale, în special în sinteza chimică și în industria parfumurilor, datorită mirosului său plăcut și proprietăților aromatice.

Compusul este un precursor important în fabricarea unor substanțe chimice, fiind folosit ca ingredient în parfumuri și produse cosmetice.

În plus, 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă este studiat pentru potențialele sale efecte asupra sănătății, având în vedere riscurile asociate cu expunerea la anumite substanțe chimice în mediul industrial.

Ce efecte negative DOVEDITE are 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă

2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă a fost studiată și s-a dovedit că are următoarele efecte negative:

- iritarea pielii, mucoaselor și iritarea ochilor, precum și erupții cutanate

- sensibilizare a pielii și organismului

- efecte asupra sistemului endocrin, cu efecte asupra hormonilor, lucru care duce la probleme de reproducere și dezvoltare

- toxicitate acută care provoacă dureri de cap, greață, disconfort general

- probleme respiratorii și iritarea căilor respiratorii.

Lista produselor identificate ca potențial periculoase include:

Dove - "Caring hand wash" (săpun lichid, 500 ml)

BOROTALCO - "Igienizzante al muschio bianco con Antibatterico" (săpun lichid, 250 ml)

Palmolive - "Delicate care" (săpun de mână, 90 g)

Nivea - "Creme smooth" (bară de săpun, 100 g)

Dove - "Beauty cream bar for soft, smooth skin" (bară de săpun, 100 g)

FA - "Mystic Moments" (bară de săpun, 90 g)

Tesori d'Oriente - "Mirra" (săpun aromat, 150 g),

InfoCons subliniază că aceste produse neconforme pot fi găsite în magazine fizice, pe platforme electronice de vânzare sau site-uri de prezentare din întreaga Uniune Europeană.

"Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel