Află care sunt cele șapte greșeli din cauza cărora nu poți slăbi.
1. Îți pui limite dure și vrei să rezultate rapide. "Gata! De mâine, fără favoruri. Voi începe să-mi monitorizez alimentația, voi mânca doar alimente din lista celor permise, iar o zi voi ține post”. Un astfel de ultimatum te poate motiva pe termen scurt, dar nu va funcționa pe termen lung. Este important să nu mergi la extreme și să introduci schimbările treptat pentru a nu renunța la jumătatea drumului. Așteptarea unui rezultat instantaneu este o altă greșeală care poate duce la pierderea motivației.
Hemianopia, complicația AVC-ului. Este o problemă comună. Care sunt consecințele
2. Ții o dietă strictă fără a consulta un nutriționist. Ești la dietă? Ești sigur că este potrivită pentru tine? De exemplu, este dăunător să ții o dietă fără carbohidrați, deoarece organismul începe să „mănânce singur”, nivelul de toxine crește, iar ficatul va suferi. Nu trebuie să renunți de tot nici la alimentele grase. Cel mai bine este să faci o dietă împreună cu un nutriționist, care îți va spune ce alimente și în ce cantități ar trebui să consumi.
3. Nu limitezi consumul de dulciuri și fast-food. Mâncarea dulci și fast-food duce la creșterea celule grase în grăsimea subcutanată. După ce ai mâncat ceva dulce, în organism se produce insulină suplimentară, țesutul adipos se umflă, iar volumul corpului crește. Organismul are nevoie de dulciuri pentru că îi lipsește energia. Dacă ai poftă constantă de dulciuri, probabil că nu bei suficiente lichide și duci un stil de viață sedentar. Ce te poate ajuta? Exercițiile fizice și apa. Metabolismul se va accelera, iar pofta de dulce va dispărea.
Cele două fructe care scad riscul de diabet. Sunt pline de antioxidanți. Se consumă înainte de masă
4. Nu faci sport regulat. Fără o alimentație echilibrată și un antrenament regulat nu vei obține niciodată silueta la care visezi. Dacă acesta nu este un argument pentru tine, gândește-te cum te vei simți peste 15, 20, 30 de ani? Din cauza unui stil de viață sedentar, la bătrânețe vei avea probleme de sănătate cu articulațiile și nu te vei putea mișca normal.
Sportul necesită efort. Dar chiar și 15-20 de minute pe zi, dedicate exercițiilor fizice pentru anumite grupe musculare pot da un rezultat pozitiv..
Cafeaua, asociată cu nervozitatea. Care este legătura și cum te influențează cofeina
5. Ești stresat. Când o persoană este stresată, se produce activ hormonul cortizol, motiv pentru care organismul începe să acumuleze grăsime pentru a se proteja. Prin urmare, merită să te îngrijorezi mai puțin. Pentru a scăpa de stres, apelează la diferite tehnici de relaxare: exerciții de respirație, Pilates, yoga, meditație.
6. Nu faci masaj. Nu subestima masajul, deoarece te ajută la eliminarea excesului de lichid din corp, la îmbunătățirea circulației sângelui, la relaxarea mușchilor și la tonifierea corpului. Este bine să mergi la ședințe de masaj de 2 ori pe săptămână. Poți încerca masajul cu vacum, care nu provoacă niciun disconfort, dar, în același timp, lucrează activ pe zonele cu probleme și te poate scăpa de câțiva centimetri în plus.
7. Continui să amâni momentul în care vei începe să ai grijă de tine. Nu amâna pe mâine ce poți face azi. Trebuie să te gândești la stilul tău de viață chiar acum, altfel nu vei începe niciodată. Să ții o dietă sănătoasă și să faci mișcare în mod regulat este important nu doar pentru a arăta bine, ci și pentru a fi sănătos și a te simți bine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.