Sănătate mintală. Hipnoterapeut: să fim mai atenți cu emoțiile care ne însoțesc gândurile

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Asociației Române de Hipnoză, Eugen Popa, consideră că gândirea și vorbirea pozitivă sunt esențiale pentru o viață sănătoasă.

Sănătate mintală, emoții. Președintele Asociației Române de Hipnoză, Eugen Popa, spune că subconștientul este activ zi și noapte, indiferent dacă acționăm asupra lui sau nu și controlează toate funcțiile corpului - respirația, bătăile inimii și chiar sistemul nostru nervos. Neurologia arată că subconștientul ne controlează 95 % din viața noastră, iar psihologii susțin că  âîn primii șase ani de viață, mintea subconștientă este mult mai puternică decât mintea conștientă, adaugă acesta.

"Creierul uman este format din 90 de miliarde de celule nervoase ținute împreună de miliarde de puncte de conexiune numite sinapse, iar oamenii de știință speculează că un creier uman poate deține la fel de multe informații pe cât deținea întreg Internet în jurul anului 2007. O informație care ar putea fi șocantă, având în vedere cât de des uităm pe unde ne-am lăsat lucrurile sau ce am mâncat aseară la cină. Tot ceea ce preia subconștientul este prin intermediul mesajelor. Vorbește în imagini, sentimente și metafore. Răspunde la vizualizarea a ceea ce dorești, dar va comunica și înapoi cu imagini și metafore sub formă de vise, vânătăi și coincidențe. Mintea subconștientă ia totul literal, exact așa cum vede și simte. Așa se explică de ce la filmele de groază ne sare inima din piept de frică deși știm că este doar un film. Iată un alt moment bun să conștientizezi diferența de putere dintre conștient și subconștient", explică Eugen Popa, într-un comunicat.

Sănătate mintală, emoții. Gândire pozitivă

Specialistul în hipnoză susține că, de fiecare dată când avem o idee sau o emoție, o amintire sau o imagine din trecut, aceasta este mintea subconștientă care comunică minții noastre conștiente. Comunicarea inversă nu este atât de banală și se realizează folosind principiul autosugestiei. În opinia acestuia, temerile tind, adesea, să devină realitate, mai ales când suntem foarte emoționați în ce le privește. Un motiv în plus, zice el, pentru care vorbirea negativă cu sinele poate produce astfel de efecte dăunătoare.

"Doar gândurile care sunt transmise cu emoții puternice, autentice pătrund în subconștient. Și doar gândurile care sunt susținute de o emoție puternică rămân acolo. Primul tău pas în valorificarea puterii subconștientului este să ne străduim să eliminăm gândurile încărcate cu emoții negative. De asemenea, e timpul să începem să fim mai atenți la modul în care vorbim cu noi înșine și emoțiile care ne însoțesc gândurile", apreciază hipnoterapeutul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel